Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 nov 2010 - Anul XV, nr. 263 (4554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Rădăuţi

„Poeziile” lui Guess Who, recitate la unison la balul celor de la „Eudoxiu Hurmuzachi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Boboci spunând cuvinte complicate, după ce-au inspirat pe gură heliu din baloane, dansând „Pinguinul” cu picioarele legate ori serviţi, din spatele unui paravan, de partenerele lor cu mâncare pentru bebeluşi, acestea sunt o parte dintre probele ingenioase prin care, vineri seară, opt perechi de adolescenţi au trebuit să le treacă pentru a câştiga titlurile de Miss şi Mister Boboc 2010 ai Colegiului Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi”.

Dacă adaugi şi surprizele oferite de organizatori, elevii de-a XII-a, care nu s-au mulţumit numai să găsească sponsori şi să îi pregătească pe boboci pentru marele eveniment al liceului, ci s-au băgat şi ei în scenă, fie cu fel de fel de dansuri, care serioase, care haioase, fie cu scenete şi parodii, ba chiar şi-au trimis o pereche şi în concursul de Miss şi Mister, atunci reţeta unui spectacol reuşit, plin de distracţie şi entuziasm, nu avea cum să dea greş.

Unde mai pui că o sală întreagă ştia pe de rost “poeziile” lui Guess Who, cântând la unison hiturile hip-hoperului.

 

Moulin Rouge – tema aleasă pentru balul din acest an

“Welcome to Moulin Rouge”, a anunţat un copil “gongul” spectacolului, renumitul cabaret parizian fiind de altfel şi tema aleasă de cei de la „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru balul din acest an.

Un moment de „nesincronizare”, chiar la începutul spectacolului, pentru că, angajaţii de la decor nu au apucat să plece de pe scenă, fiind surprinşi de deschiderea cortinei la “una mică”, chiar la barul pregătit pe scena improvizată a cabaretului.

Nici n-au apucat bine spectatorii să-şi dea seama ce se întâmplă, că pe scenă a intrat îmbrăcat într-un costum indian unul dintre elevii organizatori. Rumoare în sală, mai ales că tema balului era anunţată cu totul alta, nu vreun film cu Raj Kapoor, ci Moulin Rouge.

Tânărul a început să danseze pe muzică indiană, iar din public, din sală, au început să urce pe scenă ceilalţi organizatori, îmbrăcaţi tot cu costume indiene. Era nebunie de culori, iar coregrafia, dar mai ales bucuria transmisă de pe scenă în sală au fost apreciate de public, dansul indian al organizatorilor primindu-şi aplauzele meritate.

Tânărul care a apărut primul pe scenă, Ştefan Ududec (Creţu), a fost de altfel şi unul dintre cei doi prezentatori ai balului, şi i-a mărturisit partenerei sale că el nu a greşit tema şi nici ea balul, ci pur şi simplu că a vrut să se distreze cu ceilalţi colegi.

Un paravan adus de băieţii de la decor şi, în câteva zeci de secunde, “indianul” s-a schimbat la patru ace, în costum, şi, alături de partenera sa, Cristina Galan, au deschis oficial balul.

 

Shot-uri de Coca-Cola, la partida de poker a bobocilor 

După ce şi-au amintit cum, în urmă cu trei ani, pe vremea când erau ei într-a IX-a, şi participau la concursul de Miss, respectiv Mister (n.r. - pe care l-au şi câştigat), aşteptând cuminţi şi emoţionaţi în culise să se încheie discursul “interminabil” al organizatorilor, Ştefan şi Cristina le-au mai dat un răgaz celor opt perechi de boboci, pentru că momentul următor aparţinea tot organizatorilor. Mădălina Popovici şi Andreea Manoilă, îmbrăcate cu o costumaţie specifică dansatoarelor de la Moulin Rouge, au oferit primul dans al serii, pe ritmuri de cabaret, pe o scenă în al cărei fundal cele opt perechi de boboci stăteau la mese, şi jucau, nepăsători, cărţi. Barmanul, la cămaşă albă, vestă, papion şi pantaloni scurţi cu teme hawaiene, avea grijă să nu lipsească de la mese shot-urile de Coco-Cola.

 

16 boboci, pentru titlurile de Miss şi Mister 2010

După săptămâni întregi de repetiţii, a venit şi momentul mult aşteptat, iar rând pe rând fiecare pereche a fost chemată în faţa spectatorilor.

Originali şi fără discursuri “spontane” scrise de vreun profesor, eventual în versuri, cei 16 boboci au făcut cunoştinţă cu publicul.

Mădălina Danu şi Ştefan Hîj, Diana Daneliuc şi Emanuel Ursulean, Delia Manoilă şi Cornel Nejnec, Beatrice Juravle şi Radu Railean, Daiana Cerni şi Richard Bodnarescu, Oana Bilan şi Matei Horodincă, Adelina Lazăr şi Cosmin Onofrei, Alma Doboş şi Emanuel Nejnec sunt cei 16 adolescenţi care, vineri seară, au aspirat la titlul de cei mai frumoşi boboci de la “Eudoxiu Hurmuzachi”.

Doi dintre organizatori, Mădălina Popovici şi Mihai Hîncul, au profitat şi ei de ocazie şi, pentru că nu au prins rândul pe scena balului din 2007, când erau ei boboci, s-au gândit să o facă acum.

Desfăşurătorul spectacolului a fost dat puţin peste cap, iar momentul ce urma în program a fost amânat, pentru că doi copii s-au rătăcit de părinţii lor, prin mulţime, şi au fost aduşi pe scenă.

Din fericire, era o altă surpriză a elevilor organizatori.

Au urmat apoi Amelia Fodor şi Marius Cozmei, doi liceeni de la „Hurmuzachi”, care au interpretat două melodii:  „21 Guns” (Green Day) şi „Wouldn’t change a thing” (Demi Lovato & Joe Jonas), prestaţia lor pe scenă fiind, de asemenea, recompensată cu aplauze.

  

Becali şi Smărăndescu, la bal 

Pe scena cabaretului celor de la „Eudoxiu Hurmuzachi” a apărut la un moment dat şi controversatul personaj George Becali.

Nu putea lipsi, bineînţeles, bodyguardul latifundiarului din Pipera, Smărăndescu, iar sceneta pusă la cale de doi elevi ai colegiului rădăuţean (Petrică Sbiera şi Mihai Hîncul) a fost una savuroasă, mai ales că elevul care juca rolul patronului roş-albaştrilor a reuşit să-l imite destul de bine.

Bobocii au revenit pe scenă, de data aceasta în ţinute de seară, şi au dansat un vals, sincronizarea coregrafiei dovedind încă o dată munca asiduă de la repetiţii.

Becali a ieşit de pe scenă abia după ce s-a convins că nu e „curvăsăreală” la bal, iar în faţa spectatorilor au reapărut bobocii pentru o nouă probă. Una specială.

Din spatele unor paravane, în care erau făcute doar două găuri pentru a-şi introduce mâinile, candidatele la Miss Boboc, care nu îşi vedeau partenerii, trebuiau să îi hrănească pe aceştia cu mâncare pentru bebeluşi, mâncare care numai în gura bobocilor nu a ajuns, hainele şi feţele acestora fiind mostra priceperii fetelor, care, e drept, nici nu s-au chinuit prea tare să aibă grijă de ţinuta băieţilor.

Trecerea la proba următoare de concurs a fost făcută tot de organizatori, care au revenit în scenă, de data aceasta cu o nouă coregrafie de dans, pe piesa lui Cheryl Cole – „Parachute”.

 

Întrebări capcană, charleston şi dansul pantalonilor scurţi

Ştiţi când un eschimos spune bună seara? (Răspuns – când învaţă româna), Când este duminica înaintea sâmbetei? (R – în dicţionar), În ce sticlă nu poţi ţine apă? (R – într-una spartă), De ce are ciocănitoare cioc? (R – să nu dea cu capul de copac), Ce învaţă un copil când merge la şcoală? ( R – drumul spre şcoală), De ce are rinocerul corn? ( R – nu a mai găsit chiflă), Ce este verde, are patru picioare şi te omoară dacă îţi cade în cap dintr-un copac? (R – o masă de biliard) sunt doar o parte dintre ingenioasele întrebări puse bobocilor la proba de „agerime a minţii şi imaginaţie”, întrebări care le-au dat de furcă majorităţii concurenţilor.

Nici n-au apucat bine să se dezmeticească că au şi trecut la următoarea probă, dans pe ritmuri de charleston, cu o nouă coregrafie sincron lucrată din greu la repetiţii.

Băieţii de-a XII-a, organizatorii, nu au vrut în nici un chip să le lase scena numai boboceilor şi au reapărut în faţa spectatorilor, într-un dans al pantalonilor scurţi

şi al codiţelor de iepuraşi, gen Playboy.

 

Proba baloanelor cu heliu şi agenţia matrimonială

La sfârşitul dansului, profesoara care a fost alături de elevii organizatori încă de la începutul repetiţiilor şi a preselecţiei pentru bal, Angelica Popovici, a fost „răpită” din culise şi adusă aproape pe sus, pe scenă, pentru a-şi primi aplauzele bine meritate.

Rândul la distracţie le-a revenit bobocilor, care, îmbrăcaţi în costume indiene şi legaţi de picioare între ei, au dansat „Pinguinul”, pregătindu-se astfel pentru următoarea probă, poate cea mai amuzantă.

Fiecare boboc a primit câte un balon cu heliu şi, după ce inspira zdravăn o porţie, trebuia să spună un cuvânt greoi, de genul: electroaparataj, abracadabrant, refrigerator, cunicultură, electrocardiogramă, deznădăjduit, foliculostimulant etc.

Ceea ce a urmat nu e greu de imaginat, o sală întreagă, dar şi bobocii, râzând în hohote şi amuzându-se unul de celălalt de vocile lor ciudate.

Celebrul filmuleţ de pe youtube.com, cu cei doi tineri care sunt întrebaţi pe stradă care este pluralul cuvântului telecomandă a fost şi subiectul unei scenete jucate de Petrică Sbiera, Mihai Hîncul şi Radu Chifan. Pentru că personajul principal anunţa că „vreau să-mi fac o prietenă da’ nu găsesc… toate fetele să apeleze la mine”, cei de la “Hurmuzachi” i-au dus pe cei doi la o agenţie matrimonială, pentru a-şi găsi jumătatea.

 

Declaraţie muzicală de dragoste, pe scena balului

Un alt moment special al spectacolului a fost cel în care Ionel Puiu i-a făcut o declaraţie de dragoste muzicală (T.I. ft. Keri Hilson – „Got Your Back” ) prietenei sale (Cristina Bobeico), ambii elevi ai Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, la finalul melodiei oferindu-i şi un buchet de flori.

Ionel a fost ajutat de una dintre colegele de şcoală, Sandra Cristinaru. Cei doi aveau să revină în scenă, înaintea decernării premiilor. De data aceasta, Sandra, o frumoasă brunetă – despre care cred ca veţi mai auzi pe viitor, a cântat două piese, una mai frumoasă decât cealaltă, Miley Cyrus – „The Climb” şi Shontelle – „Impossible”, după care, împreună cu Ionel, au cântat o adaptare după „Forever Young” (Jay-Z).

 

Găseşte-ţi partenera, legat la ochi

Bobocii s-au descurcat foarte bine şi la dansul următor, un remix pe ritmuri indiene, la care adolescenţii au reuşit să facă prize dificile şi să ducă coregrafia până la capăt, încheind cu o poză de grup deloc uşoară.

Nu a fost ultimul dans pentru ei, iar după încă o scenetă, „Vrei să fii bogătan”, o parodie după emisiunea „Vrei să fii miliardar”, cei 16 boboci au dansat şi renumitul dans al cabaretului Moulin Rouge, can-can.

La final, băieţii au ridicat fiecare câte un cartonaş pe care era scrisă câte o literă şi la final semnul exclamării: VĂ IUBIM! - a fost mesajul pe care l-au transmis publicului.

Şi când toată lumea se gândea că bobocii şi-au terminat concursul, s-a anunţat ultima probă, pentru băieţi, aceea de a-şi recunoaşte partenerele legaţi la ochi, având voie să le atingă doar pe faţă. Pentru a fi şi mai dificilă proba, organizatorii le-au cerut candidatelor la Miss Boboc să-şi prindă părul şi au trimis la „pipăit” şi un travesti, precum şi reprezentante din rândul elevelor de-a XII-a.

 

Cine sunt cei mai frumoşi boboci de la „Eudoxiu Hurmuzachi”

După aproape trei ore de spectacol, a venit şi momentul mult aşteptat de boboci, de rudele sau de colegii acestora, desemnarea câştigătorilor titlurilor de Miss şi Mister 2010 „Eudoxiu Hurmuzachi”.

După premiile oferite de o reprezentantă a televiziunii locale, a unui site de evenimente şi a unei firme de cosmetice, prezentatorii au trecut la desemnarea titlurilor de Miss şi Mister Popularitate, titlul care a fost disputat între trei perechi şi câştigat în cele din urmă, după intensitatea aplauzelor şi a gălăgiei făcute de susţinătorii din sală, de perechea nr. 5 -  Daiana Cerni şi Richard Bodnarescu.

Locul al III-lea fost desemnat bobocilor Daiana Cerni şi Cosmin Onofrei, iar locul al II-lea, Almei Doboş şi lui Emanuel Ursulean.
Titlul de cei mai frumoşi boboci ai Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” a fost adjudecat de boboaca de la perechea nr. 2, Diana Daniliuc, şi de adolescentul care a câştigat şi Mister Popularitate, Richard Bodnarescu.

 

1.300 de euro, pentru Guess Who

Guess Who a cântat 40-50 de minute şi, după ce-a „transpirat” o sală întreagă, arătând că versurile cântecelor sale sunt foarte cunoscute printre adolescenţi, mai cunoscute decât orice lecţie din manualul de română, a plecat spre un alt concert, primind pentru prestaţie în jur de 1.300 de euro.

Se pare că au avut de unde bobocii de la „Hurmuzachi”, mai ales că lista de sponsori, din care făcea parte şi Primăria Milişăuţi (?!), era una destul de consistentă.

Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi Radauti
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Poeziile” lui Guess Who, recitate la unison la balul celor de la „Eudoxiu Hurmuzachi”.
 Vizualizări articol: 4939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 45 voturi
„Poeziile” lui Guess Who, recitate la unison la balul celor de la „Eudoxiu Hurmuzachi”4.6545

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Balurile Bobocilor

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei