Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 nov 2010 - Anul XV, nr. 263 (4554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava

Misterul Egiptului Antic, transpus la Balul de la „Pedagogic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei mai frumoşi şi talentaţi adolescenţi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava au fost aleşi, vineri seară, la Casa de Cultură Suceava, într-un spectacol de aproape patru ore. Tema aleasă de organizatorii de la „Pedagogic” a fost Egiptul Antic.

Misterul acestei civilizaţii a fost întărit şi de decorul spectacolului, în care a predominat auriul dunelor de nisip de pe Valea Nilului. Nu a lipsit din decor simbolul egiptean – piramida.

Inventivi şi originali, organizatorii balului au reuşit să păstreze misterul poveştii egiptene chiar de la prima întâlnire cu cele zece perechi de boboci.

Cu veşminte albe, desculţi, bobocii au intrat pe scenă purtând steaguri în mâini, pe care se găseau şi culorile specifice steagului egiptean, roşu, alb, negru. Boboacele s-au lăsat descoperite mai greu, ele fiind, pentru început, prizoniere. Într-o explozie de lumini, artificii, tinerele adolescente au ieşit de după paravanele care creaseră misterul, îmbrăcate tot în alb, cu rochii lungi sau scurte, legate cu cingători auri, accesorizate cu brăţări, cercei, eşarfe.

 

Dans şi aplauze pe ritmuri populare

Gazdele spectacolului au fost Sabina Lelcu, Alexandra Leonte, Andrei Bejenar şi Răzvan Mihai, elevi care, nu fără emoţii şi fără mici poticneli, au prezentat toate momentele artistice, dar şi pe boboci, pe parcursul balului.

La debutul spectacolului a urcat pe scenă Anca Pîrghie, elevă în clasa a XII-a F, care a interpretat melodia „Satellite”, piesa reprezentantei Germaniei – Lena, care a câştigat Eurovisionul în acest an.

A urmat pe scenă Cristina Runcan, din clasa a X-a C, care a ridicat publicul în picioare cu interpretarea piesei populare „Sârba flăcăilor”.

Pe parcursul spectacolului au fost şi alte momente folclorice, care, la fel, au entuziasmat publicul, tinerii dansând şi aplaudând frenetic, semn că tradiţia se păstrează în Bucovina. Pentru a nu ieşi foarte mult din povestea şi misterul egiptean, organizatorii au invitat o trupă de fete, zece tinere, care au interpretat un dans egiptean, în aplauzele spectatorilor.

 

„Una se vorbea, alta se vedea...”

La proba de zi, cele zece perechi s-au prezentat în faţa juriului şi a admiratorilor tot în „veşminte egiptene”, băieţii desculţi, fetele purtând sandale uşoare, cu mai multe curele. Colegii din sală au aflat care sunt pasiunile şi spre ce aspiră bobocii. Proba de zi a fost oarecum „umbrită”, pentru că descrierile foarte lungi ale bobocilor, citite de prezentatori, îi făceau pe aceştia să nu aibă răbdare în culise, şi să iasă pe scenă mult mai repede decât trebuia. Astfel, se vorbea despre un concurent şi pe scenă era aplaudat un altul, care deja îşi făcuse apariţia. Trecând peste acest moment, buna dispoziţie a revenit printre spectatori odată cu apariţia pe scenă a lui Răzvan Lepărdă, elev în clasa a VI-a, care a susţinut un monolog (parodie după „D-l Goe”, de I. L. Caragiale), „D-l Joe”, din care am reţinut că CNP, pentru D-l Joe, înseamnă „Caut numai pauze!”. Momentul a fost foarte bun, felicitări micului „actor”. Doi elevi de clasa a IV-a, Nicoleta Afrăsinei şi Radu Andonie, au reuşit să se impună pe scenă şi să adune multe aplauze cu piesa „Bălăceana”, piesă de muzică populară, care a ridicat, din nou, publicul în picioare.

 

Umor şi muzică de bună calitate

Organizatorii, elevi din clasele a XII-a, împreună cu profesoara Gabriela Ştefancu, şi cu sprijinul catedrei de educaţie fizică a Colegiului „Mihai Eminescu”, au selectat pentru balul de vineri seară momente muzicale, dar şi de umor de bună calitate, amintind câteva: pantomima „Masculin versus feminin”, realizată de câţiva elevi din clasa a XII-a G, street dance, cu elevi din clasele a XII-a şi a XI-a, interpretarea melodiei „Love me” de către Alexandru Ceobanu, cunoscut de colegi drept „Ceobi” (cu mulţi susţinători), parodia „Piţipoance”, care arătau exact ce nu trebuie să facă adolescentele de azi, pentru a nu ajunge în „Academia Piţipoancelor”, moment artistic interpretat foarte bine de şase eleve din clasa a VIII-a.

Muzică populară au mai interpretat Radu Botoşanu şi Maria Botuşanu. Trupa de dansuri populare a Colegiului „Mihai Eminescu” a ridicat publicul în picioare. Dansatorii au impresionat prin ţinută, costume, dar şi prin bucuria de a dansa şi de a transmite şi celor din sală o stare de veselie.

Nu au lipsit câteva dansuri orientale, stand-up comedy, cu Andrei Ciobanu, un absolvent de „Pedagogic”, acum student la Cluj, muzică uşoară în interpretarea Roxanei Nechifor şi a Roxanei Puha, ambele interpretând câte două melodii cunoscute de spectatori.

 

Talente autohtone

Spectatorii, care au scos din buzunare 35 de lei pentru un bilet, în care a fost inclusă şi intrarea în Club Babylon, au râs cu poftă la momentele de parodie „Sorcovitul voluntar” (Oana Satuha şi Alex Pahomi), dar şi momentul foarte bun interpretat de Cezar Cântiuc şi Alexandru Ceobanu (clasa a XII-a C), într-o parodie după Florin Piersic. Alex Pahomi a intrat şi în rolul bărbatului care vrea să meargă la o bere cu băieţii, dar „nevasta” (Andrada Bortoi) nu şi nu, în piesa „Viaţa la ţară”.

Pe placul publicului au fost şi momentele de dans, breakdance cu Noisy Bastards, dar şi evoluţia trupei Demisec - ritmuri orientale.

Câteva modele de la Agenţia „The One Models” au prezentat ţinute de zi şi ţinute de seară, moment „gustat” şi aplaudat de public.

 

„Spectacol de revistă” cu Andreea Bălan, la „Pedagogic”

După aproape două ore de spectacol, la ora 19:00, a fost anunţată de către prezentatori invitata specială a serii, Andreea Bălan, care, preţ de o oră, pentru care a fost răsplătită cu 1.600 de euro, a făcut un „spectacol de revistă”, cum singură şi-a descris show-ul.

Deşi a schimbat mai multe ţinute vestimentare, a dansat, împreună cu cele patru dansatoare ales sale, aproape fără întrerupere, inclusiv un dans oriental, nu a reuşit să electrizeze întru totul publicul de la „Pedagogic”. Andreea a legat un dialog cu adolescenţii, dar nici acesta nu a avut mari şanse de izbândă, astfel că artista a cântat câteva piese cunoscute începând cu „Liberă la mare”, de pe vremea când cânta împreună cu Andreea Antonescu, continuând cu „Super Woman”, „Trippin” etc.

Andreea Bălan a demonstrat la Balul Bobocilor de la „Pedagogic” că este o foarte bună dansatoare, ea sugerând că ar mai putea fi invitată la spectacole în Bucovina, împreună cu Petrişor, partenerul ei de dans, cunoscut din emisiunea „Dansez pentru tine”.

 

Probe pentru boboci

Bobocii de la „Pedagogic” au trecut, pe lângă proba de zi, cu vestimentaţie în stil egiptean, prin încă două probe de concurs, proba de dans (rock’n’roll, latino, vals) şi proba ţinutelor de seară. La această ultimă probă, bobocii au primit şi întrebări din partea prezentatorilor, la care le-au făcut faţă cu brio.

Întrebările au fost de genul: „Care este pluralul la telecomandă?”, „Care este cel mai vechi stat?”, răspuns: „statul degeaba”, „Cât durează Anul Nou?”, răspuns: „o singură zi”, „Care este sinonimul pentru sinonim?”, răspuns: „similar”.

Cu temele făcute, cu răspunsuri corecte, eleganţi, cu emoţii, dar fără acestea nu ar mai fi avut atâta farmec, bobocii le-au dat suficiente bătăi de cap membrilor din juriu, care au avut o grea misiune de a face departajarea.

 

Premianţii de la „Pedagogic”

Membrii juriului (director adjunct al Colegiului „Mihai Eminescu” Suceava - Eugenia Paicu, profesorii Cătălina Popescu şi Cezar Anuţei, Sabina – reprezentantă a Agenţiei „The One Models” şi Cornel Grosar, preşedintele Asociaţiei Juventus) au decis ca Mirela Sfichi, din clasa a IX-a E, să primească titlul de Miss Boboc „Pedagogic”. Adolescenta adoră frumuseţea şi bunul-gust şi a privit acest concurs ca pe o şansă de exprimare din toate punctele de vedere.

Marele câştigător al balului de la „Pedagogic” a fost bobocul Bogdan – Eduard Rumega, din clasa a IX-a B, o persoană sociabilă, aptă să se integreze în orice colectiv cu uşurinţă.

Alexandra Nechifor a fost desemnată Miss Popularitate, iar Bogdan Găinariu  - Mister Popularitate.

Cei mai buni dansatori boboci au fost Teodora Ursulean, desemnată Miss Dance, şi Andrei Niţescu - Mister Dance. Cu toţii au primit eşarfe, flori şi premii din partea sponsorilor.

Agenţia „The One Models” a avut un clasament propriu de câştigători.

Mirela Sfichi, împreună cu partenerul ei, Andrei Niţescu, au fost desemnaţi câştigători, Locul I în topul realizat de „The One Models” primind drept premiu 250 de euro. Alexandra Nechifor a obţinut Locul II şi un premiu în valoare de 150 de euro, iar pe poziţia a treia s-a clasat Larisa Ioana – Prescure.

Reprezentanţii unui site de socializare au dat şi ei premii pentru doi dintre boboci, Diana Ignat şi Mihai Sauciuc.

Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Mihai Eminescu Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Misterul Egiptului Antic, transpus la Balul de la „Pedagogic”.
 Vizualizări articol: 2739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 20 voturi
Misterul Egiptului Antic, transpus la Balul de la „Pedagogic”4.3520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prob.cu video trimis de
(21 sep 2011, 23:34:47
de ce au schimbat cei de la Monitorul..forma de vizualizare video a balului?...ca asa merge greu si cu intreruperi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Balurile Bobocilor

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei