Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 nov 2010 - Anul XV, nr. 263 (4554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Execuţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În colţuri felurite ale bătrânului nostru continent, echipe scăpătate suferă umilinţe neîngăduite de propriul lor trecut. După ce Feyenoord a fost numărată până 0-10, sâmbătă a venit rândul scoţienilor de la Aberdeen să fie raşi de pe suprafaţa gazonului, tabela oprindu-se totuşi înante de afişa două cifre la goluri primite: 0-9! E drept, autorul carnagiului este unul dintre cele două cluburi dictatoare ale fotbalului scoţian, Celtic Glasgow. Dar ar fi greşit să credem că Aberdeen este o echipă oarecare. Ba chiar are palmares mai bogat pe plan european decât granzii din Glasgow, cu două trofee faţă de câte unul pentru „catolici şi protestanţi”. Cu toate acestea, blazonul, fie el prăfuit, n-a contat deloc şi nici consacrata zgârcenie a scoţienilor n-a funcţionat, golurile rispindu-se indecent. Nu sunt adeptul umilirii adversarului, unei execuţii în direct preferând oricând o... execuţie imposibilă! Show de dragul show-ului, nu pentru recorduri de acest gen.

În extremitatea opusă a Europei, croato-brazilianul Eduardo a reuşit o asemenea execuţie, poate golul săptămânii, expediind un voleu, din 13-14 metri, direct la viclu. Reuşita jucătorului de la Şahtior a fost imediat alăturată de ştiriştii noştri celei binecunoscute a lui Zidane. Deşi, fără discuţie, frumos, nu cred că golul poate fi pus pe acelaşi treaptă cu al lui Zidane. Primul plan al comparaţiei este gradul de dificultate, mingea francezului fiind foarte înaltă, aproape un metru, iar pentru a lovi corect a contat enorm şi gradul de înclinaţie a corpului, aşa cum pentru un rever perfect la tenis contează şi aşezarea corpului, nu doar descrierea mişcării cu braţul. Apoi, este cadrul în care se petrece faza, campionatul ucrainean neavând cum rivaliza cu o finală de Liga Campionilor. Dar, dacă ar fi reuşit cineva un asemenea gol prin bătătura noastră, am fi aflat deja că ne-am procopsit cu „noul Zidane” sau măcar cu „noul Hagi”!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Execuţii.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Execuţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei