Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 nov 2010 - Anul XV, nr. 263 (4554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: România e singura ţară dunăreană fără strategie, degeaba Băsescu se vede cu Barroso

Luni, 8 Noiembrie 2010 (16:50:25)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că România găzduieşte degeaba summit-ul Dunării, neavând niciun fel de avantaj pentru că nu are nicio strategie şi niciun proiect.

Ponta a spus că, deşi România este gazdă a summit-ului Dunării, nu foloseşte deloc această oportunitate.

"Suntem singura ţară de pe cursul Dunării care nu are niciun fel de strategie. România nu face decât să găzduiască o zi sau două un asemenea summit, dar din păcate fără niciun fel de proiect şi niciun fel de avantaj", a susţinut el.

Liderul PSD a criticat faptul că la summit nu au fost invitaţi reprezentanţii autorităţilor locale, singurii care puteau să propună proiecte.

"Constat că din păcare cei care ar trebui să aibă proiecte şi să le implementeze, anume reprezentanţii autorităţilor locale, au fost excluşi de la această întâlnire. Domnul Băsescu şi domnul Boc se văd degeaba cu preşedintele Comisiei Europene şi cu ceilalţi şefi de stat, atât timp cât cei care vor trebui să implementeze aceste proiecte nu au fost nici măcar invitaţi", a spus Ponta.

Summit-ul Dunării reuneşte, la Bucureşti, 22 de delegaţii reprezentând şefi de guverne din cele 14 state din bazinul Dunării, Comisia Europeană, reprezentanţi ai celor şase landuri riverane din Germania şi Austria, primăria oraşului Ulm din Germania şi Polonia, în calitate de observator.

Reuniunea are loc la Palatul Parlamentului, sub înaltul patronaj al preşedintelui României.

Printre participanţii de marcă la eveniment se numără preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, premierul Bulgariei, Boiko Borissov, cel al Ungariei, Viktor Orban, premierul Croaţiei, Jandranka Kosor şi cel al Republicii Moldova, Vlad Filat. De asemenea, se va afla la Bucureşti preşedintele Comitetului Regiunilor, Mercedes Bresso.

La summit-ul de la Bucureşti sunt prezenţi şi vicepremierii Cehiei, Karel Schwarzenberg, Sloveniei, Jan Fidler, fost comisar european şi Serbiei, Bozidar Djelic.

La eveniment mai participă ministrul austriac de Externe, Michael Spindeleger, ministrul german de stat Kornelia Piper şi preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Kirchbaum.

Polonia, invitată în calitate de observator, este reprezentată de un secretar de stat. Ucraina, deşi invitată, nu a trimis niciun răspuns părţii române cu privire la un reprezentant pe care îl va trimite la eveniment.

Evenimentul constituie prilejul unei dezbateri privind obiectivele prioritare în procesul de structurare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, urmând ca participanţii să semneze la final o declaraţie comună.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: România e singura ţară dunăreană fără strategie, degeaba Băsescu se vede cu Barroso.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: România e singura ţară dunăreană fără strategie, degeaba Băsescu se vede cu Barroso0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei