Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2010 - Anul XV, nr. 250 (4541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE a plătit peste un milion de euro pentru un consulat în capitala Tunisiei

Duminică, 24 Octombrie 2010 (13:33:19)

MAE a cumpărat contra sumei de 1.069.518 de euro un imobil în Tunis, pe care l-a transformat în sediu pentru consulat, din această sumă 320.428 de euro fiind fonduri europene, iar 749.090 de euro, contribuţie naţională.

"Imobilul a fost achiziţionat pentru suma de 1.069.518 euro, procentul de eligibilitate din Facilitatea Schengen fiind de 29,96%, corespunzător ponderii operaţiunilor de acordare de viză în totalul operaţiunilor consulare. Aşadar, suma e defalcată asfel: 320.428 euro din fondurile Facilităţii Schengen, iar 749.090 din contribuţia naţională aferentă Facilităţii Schengen", a precizat MAE, la cererea MEDIAFAX.

MAE precizează că, pe lângă cumpărarea imobilului, au fost achiziţionate din fondurile Facilităţii Schengen echipamente specifice, respectiv detectoare de documente false, detectoare de metale, de explozibili si substanţe toxice. Au fost, de asemenea, achiziţionate din fonduri Schengen: sisteme de alarmare, supraveghere, ticketing, IT & C, necesare pentru funcţionarea oficiului consular, conform standardelor Schengen.

"Achiziţionarea imobilului de la Tunis face parte din planul MAE de implementare a standardelor Schengen la oficiile consulare, în perspectiva aderării României la spaţiul Schengen", precizează MAE, adăugând că planul este finanţat din fonduri externe nerambursabile, respectiv Facilitatea Schengen, în cadrul proiectului "RO FSCH 12 - Modernizarea şi aducerea la Standarde Schengen a consulatelor României".

MAE susţine că au fost două motive majore care au stat la baza deciziei de achiziţionare a unui imobil la Tunis.

În primul rând, potrivit ministerului, sediul actual al oficiului consular, care se află în incinta ambasadei, nu permite amenajarea la standarde a spaţiilor de lucru cu publicul. În al doilea rând, potrivit MAE, s-a luat în calcul că "zona Maghreb-ului este o zona cu potenţial de risc migrator ridicat, cu perspective de intensificare în contextul aderării României la spaţiul Schengen"

"Pentru a contracara pericolul migraţiei ilegale către România şi implicit către spaţiul Schengen, măsura creării unui oficiu consular amenajat şi dotat conform standardelor Schengen se impunea în mod evident", motivează MAE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE a plătit peste un milion de euro pentru un consulat în capitala Tunisiei.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE a plătit peste un milion de euro pentru un consulat în capitala Tunisiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei