Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2010 - Anul XV, nr. 230 (4521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procuror: 76 de persoane erau în autobuzul implicat în accidentul din Tulcea, 72 au ajuns la spital

Joi, 30 Septembrie 2010 (14:07:50)

Un număr de 76 de persoane erau în autobuzul care s-a răsturnat de pe un dig din Tulcea, iar în urma accidentului au decedat patru persoane şi 72 au ajuns la spital, unele dintre ele neavând nevoie de internare, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Tulcea Dan Stepanencu.

Procurorul Dan Stepanencu a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu toate cele 72 de persoane care au ajuns la spital sunt grav rănite. El a precizat că unora li s-au făcut doar fişe de observaţie, conform protocolului în caz de accident.

El a adăugat că, potrivit certificatului de înmatriculare al autobuzului, capacitatea maximă era de 68 de pasageri, însă la momentul accidentului erau în maşină 76 de persoane.

Procurorul a mai spus că anchetatorii se află la faţa locului pentru a strânge probe, iar Poliţia a delimitat zona în care se face cercetarea.

Dan Stepanencu a mai afirmat că drumul pe care s-a petrecut accidentul este nesemnalizat şi că acesta este, practic, un dig care face legătura între oraş şi zona industrială din estul municipiului Tulcea. Anchetatorii urmează să stabilească dacă tronsonul era drum public sau nu, a precizat procurorul.

Şi şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat că drumul pe care a avut loc accidentul din Tulcea este impracticabil şi nu este semnalizat, fiind folosit doar ocazional de pescari, însă şoferul autobuzului şi pasagerii au ales să circule pe el pentru că se ajungea mai repede la destinaţie.

Diniţă a precizat că autobuzul care transporta mai multe angajate ale unei fabrici de textile din Tulcea şi care s-a răsturnat, joi dimineaţă, de pe un dig avea o capacitate de 68 de locuri, conform certificatului de înmatriculare.

Acesta a precizat că drumul respectiv aparţine unei societăţi comerciale, iar administratorul firmei avea obligaţia să-l semnalizeze dacă era închis. Potrivit lui Diniţă, drumul nu este semnalizat în niciun fel, iar starea lui este foarte proastă, astfel că este folosit doar ocazional, de către pescari.

Lucian Diniţă a mai spus că drumul principal de acces la fabrică este în curs de reabilitare şi că drumul ocolitor recomandat de autorităţi este mai lung. Astfel, majoritatea pasagerilor şi şoferul au ales să circule pe drumul de pe dig, pentru a ajunge mai repede la locul de muncă.

La rândul său, Ionel Scutelnicu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, a precizat că drumul pe care circula autovehiculul era "impracticabil", nefiind asfaltat şi având, pe alocuri, o lăţime de 60 de centimetri. El a subliniat că, în niciun caz, nu ar fi încăput două maşini pe acel drum.

Accidentul s-a petrecut joi dimineaţă, în jurul orei 6.30, la Tulcea, după ce un autobuz care transporta angajate ale unei firme de confecţii a căzut de pe un dig de apărare împotriva inundaţiilor de pe Dunăre.

Primele informaţii arătau că cel puţin 40 de persoane au fost rănite, iar alte patru au decedat.

Ulterior, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, declara că la Spitalul Judeţean Tulcea au ajuns 57 de persoane rănite în accident, alte patru fiind decedate.

La Spitalul Judeţean din Tulcea au fost trimise două elicoptere ale MAI, având la bord şase echipaje medicale, dar şi două echipaje ale SMURD Constanţa, pentru a-i ajuta pe medicii din Tulcea la evaluarea stării răniţilor.

Trei persoane rănite în accidentul de la Tulcea vor fi duse la spitale din Bucureşti, primul elicopter urmând să preia o femeie în stare foarte gravă, intubată, cu traumatism cranio-cerebral sever şi alte leziuni şi o gravidă, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX subsecretarul de stat Raed Arafat.

El a precizat că o a treia persoană, care a suferit o fractură de coloană, va fi adusă în Capitală cu un al doilea elicopter MAI trimis la Tulcea.

Până în prezent, autorităţile au transmis date contradictorii privind numărul pasagerilor aflaţi în autobuz.

În maşină se aflau angajate ale firmei de confecţii Textile Gelco Tulcea, iar autobuzul plecase din zona de est a oraşului, pe o rută deviată în condiţiile în care drumul care face legătura între oraş şi zona industrială este de mai mult timp în reabilitare.

Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea arătau că autobuzul a derapat pentru că drumul era umed.

Ulterior, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Tulcea au precizat că autobuzul a oprit pentru a da prioritate unui alt autovehicul. În acel moment, malul digului de apărare s-ar fi surpat, iar autobuzul s-a prăbuşit de pe dig, pe partea dreaptă a drumului.

Reprezentanţii ISU afirmau că în urma accidentului plafonul autobuzului s-a prăbuşit, iar pasagerii au fost prinşi sub caroseria maşinii, pentru scoaterea acestora intervenind echipajele de descarcerare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi procurorii Parchetului Tribunalului Tulcea au început anchete în cazul accidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procuror: 76 de persoane erau în autobuzul implicat în accidentul din Tulcea, 72 au ajuns la spital.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procuror: 76 de persoane erau în autobuzul implicat în accidentul din Tulcea, 72 au ajuns la spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei