Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2010 - Anul XV, nr. 230 (4521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: Patru milioane de vizitatori la Pavilionul României la EXPO 2010

Joi, 30 Septembrie 2010 (17:34:51)

Pavilionul României la EXPO 2010 Shanghai a primit, joi, vizitatorul cu numărul 4.000.000 - Liu Yu, o tânără de 30 de ani, din provincia Henan, informează Ministerul Român al Afacerilor Externe.

Directorul Pavilionului României la EXPO 2010, Mihaela Chitic, a întâmpinat, joi, vizitatorul cu numărul 4.000.000, care a trecut pragul Greenopolis. Liu Yu, o tânără de 30 de ani, este din provincia Henan - cea de-a doua provincie ca mărime din Republica Populară Chineză - şi, în prezent, lucrează la o companie multinaţională din Shanghai.

"Ne bucurăm că Pavilionul nostru a devenit atât de popular în rândul vizitatorilor expoziţiei mondiale. Astăzi am întâmpinat vizitatorul cu numărul 4.000.000 şi sperăm ca şi în ultima lună a expoziţiei, Greenopolis să atragă un număr cât mai ridicat de vizitatori", a declarat Mihaela Chitic, directorul Pavilionului României.

Tânăra Liu Yu a vizitat, joi, pentru a treia oară expoziţia mondială, însă a fost pentru prima dată când a intrat în Pavilionul României. Câştigătoarea a fost premiată pe scena Greenopolis, unde i s-a înmânat un cadou de bun venit şi tricoul special cu inscripţia "Vizitatorul cu numărul 4.000.000", pe care a promis să îl poarte pe durata întregii zile de vizitare.

"M-a atras pavilionul României pentru că am văzut că este plin de viaţă. Nu m-am aşteptat să ni se acorde atât de multă atenţie, credeam că pur şi simplu voi vizita pavilionul şi voi pleca. Dar nu a fost aşa. M-am bucurat foarte mult, însă când am urcat pe scenă am avut emoţii, deoarece este pentru prima dată când câştig ceva", a afirmat Liu Yu.

"Publicul chinez este deosebit de curios şi interesat de tot ceea ce oferă pavilionul României. Prin spectacolele care au loc în fiecare zi pe scenă urmărim să inducem unui public atât de eterogen, cum este cel care vizitează expoziţia mondială, sentimentul că măcar pentru câteva minute ia parte la cultura noastră", a spus Mihaela Chitic.

Numărul total al vizitatorilor expoziţiei mondiale a depăşit 57.350.000 de persoane, la 29 septembrie 2010. Cel mai ridicat număr de vizitatori ai EXPO 2010 a fost înregistrat joi, 23 septembrie, când peste 631.100 de persoane au intrat în spaţiul expoziţional. Astfel, a fost depăşit pragul de 600.000 de vizitatori/ zi, stabilit de organizatori la începutul EXPO.

În zilele următoare, organizatorii se aşteaptă la un număr mare de vizitatori, întrucât cetăţenii chinezi beneficiază, în perioada 1-7 octombrie 2010, de vacanţa naţională cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Populare Chineze, celebrată pe 1 octombrie.

România participă, în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010, la Expoziţia Mondială organizată la Shanghai, sub genericul "Un oraş mai bun, o viaţă mai bună".

Pavilionul naţional al României - Greenopolis - "Megapolisul Verde" - oferă o viziune despre România contemporană, aceste aspecte putând fi descoperite prin vizitarea secţiunilor din cadrul pavilionului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: Patru milioane de vizitatori la Pavilionul României la EXPO 2010.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: Patru milioane de vizitatori la Pavilionul României la EXPO 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei