Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2010 - Anul XV, nr. 230 (4521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PF Daniel, felicitat în scris la 3 ani de la întronizare de Băsescu, Boc şi Anastase

Joi, 30 Septembrie 2010 (18:06:59)

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase au transmis, joi, mesaje de felicitare Patriarhului Daniel la aniversarea a trei ani de la întronizare, iar ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a mers personal, pentru urări, la Palatul Patriarhal.

Preşedintele Traian Băsescu subliniază în mesajul său prezenţa BOR în domeniile social, educaţional şi cultural, în ţară şi în comunităţile româneşti din diaspora.

"Sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română se bucură de o intensă şi rodnică prezenţă în domeniile social, educaţional şi cultural, în ţară şi în comunităţile româneşti din diaspora, definindu-şi astfel contribuţia la binele comun, contribuţie recunoscută şi apreciată în cadrul cooperării dintre Stat şi Biserică, întemeiată pe principiile Legii cultelor", arată mesajul preşedintelui. .

Totodată preşedintele subliniază importanţa participării bisericii la dezvoltarea societăţii care acum se confruntă cu dificultăţi.

"Cunoaşteţi, Preafericirea Voastră, faptul că am subliniat în numeroase ocazii importanţa participării Bisericii Ortodoxe Române la dezvoltarea societăţii noastre, care se confruntă în prezent cu dificultăţi, dar pentru care Biserica reprezintă un reper al identităţii şi un garant al valorilor care i-au adus şi îi pot aduce în continuare recunoaştere şi prosperitate. În acest sens, doresc să exprim şi cu acest prilej întreaga mea apreciere faţă de implicarea eficientă şi solidară a Bisericii Ortodoxe Române pentru a veni în întâmpinarea celor aflaţi în dificultate. Exemplul său este esenţial pentru solidaritatea pe care o putem clădi împreună, în acord cu etica socială pe care Biserica o cultivă", arată în continuare preşedintele în mesajul către întâistătătorul BOR.

În încheierea mesajului său, preşedintele îi urează Patriarhului BOR "viaţă îndelungată, sănătate şi împlinirea tuturor proiectelor pe care le-aţi iniţiat în cea mai înaltă demnitate conferită Bisericii Ortodoxe Române".

La rândul lui premierul Boc îl felicită pe PF Daniel atât în numele Guvernului, cât şi al lui personal.

"Vă adresez, în numele Guvernului României şi al meu personal, cele mai calde urări de sănătate, viaţă îndelungată, putere de muncă şi noi împliniri în cea mai înaltă demnitate bisericească a ţării noastre. La acest moment aniversar apreciem contribuţia Preafericirii Voastre prin implicarea activă şi dinamică, consecventă şi mobilizatoare în importante proiecte de natură socială, atenţia acordată comunităţilor româneşti din afara graniţelor, preocuparea constantă pentru restaurarea monumentelor istorice şi de artă bisericeşti, dar şi pentru construirea unor biserici noi, precum şi grija permanentă pentru problemele concrete şi nevoile efective ale comunităţilor bisericeşti", scrie premierul.

Şeful Executivului evidenţiază şi atenţia consecventă acordată de PF Daniel învăţământului teologic şi relaţionarea acestuia cu realităţile concrete ale societăţii contemporane. "Guvernul României are întreaga disponibilitate de a coopera cu Biserica Ortodoxă Română în cadrul parteneriatului social dintre Stat şi culte prin proiectele pe care le derulează în domeniul incluziunii sociale, pentru a valorifica dimensiunea spirituală a asistenţei sociale şi a cultiva generozitatea, omenia şi sprijinul reciproc mai ales în ceea ce priveşte susţinerea categoriilor mai defavorizate ale concetăţenilor noştri. Considerându-vă un reper al slujirii şi demnităţii, Vă asigurăm de întreaga preţuire şi de tot sprijinul nostru în demersurile Preafericirii Voastre şi Vă doresc, la acest moment de sărbătoare: Întru Mulţi şi Fericiţi Ani!", mai spune premierul în mesajul de joi.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, apreciază în mesajul trimis PF Daniel activitatea BOR în toate timpurile şi remarcă activitatea Întâistătorului BOR atât cu privire la realizarea Catedralei Neamului, cât şi în alte activităţi social-caritative. "Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române aniversează, astăzi, trei ani de păstorire cu blândeţe, cu fermitate şi înţelepciune a poporului român. Fie că este vorba despre punerea temeliei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, fie de activităţile social-caritative Prea Fericitul Părinte Daniel a dus mai departe lucrarea spirituală a Bisericii: a mângâiat sufletele, a întărit conştiinţele, a luminat Calea cea dreaptă", spune preşedintele Camerei Deputaţilor.

Anastase îi urează lui PF Daniel sănătate, pace, înţelepciune şi credinţă. "Şi cel mai frumos lucru pe care-l putem face noi, politicienii, astăzi, este să ne aşezăm cu smerenie în rândul credincioşilor, urmând datinile şi credinţa strămoşească. Binecuvântează, Preafericite Părinte Patriarh, munca, strădania şi credinţa poporului român! La mulţi ani şi Dumnezeu să vă dea putere de muncă!", spune Roberta Anastase, în finalul mesajului.

Minsitrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a ţinut să îl felicite personal pe PF Daniel, astfel că a mers la Palatul Patrairhiei unde a participat la o parte din manifestările dedicate aniversării celor trei ani de Patriarhat.

El a spus că este necesară cooperarea dintre Biserică şi şcoală pentru o mai bună educaţie. "Biserica Ortodoxă şi şcoala sunt formatorii şi gardienii spiritului românesc. Relaţia dintre cele două instituţii este foarte bună, dar trebuie să se consolideze pentru a da acele repere de care are nevoie România pentru a trece prin această perioadă zbuciumată", a spus ministrul.

Daniel Funeriu i-a dăruit Patriarhului României o icoană reprezentând "Buna Vestire".

Patriarhul României i-a mulţumit lui Dumnezeu pentru ajutorul Său acordat în această perioadă de trei ani de patriarhat şi celor "prin care Dumnezeu trimite ajutorul Său, prin oamenii care sunt aproape de noi ca şi colaboratori", dar şi autorităţile locale şi de stat.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat faptul că, deşi în perioadă de criză, Biserica se străduieşte să nu întrerupă lucrările multiple pe care le-a început: "O criză ne poate înrăi foarte mult sau ne poate face mai solidari, sau mai solitari, mai individualişti şi mai neomenoşi, sau mai altruişti şi mai umani. Depinde de noi, când trecem prin criză ca şi printr-o ispită, de puterea discernământului şi de a depăşi criza prin semne de speranţă şi printr-o gândire mai profundă, printr-un discernământ şi o prioritizare a acţiunilor noastre. Biserica se străduieşte ca în perioadă de criză, cu bani puţini totuşi să nu întrerupă lucrările multiple pe care le-a făcut şi să nu dea semne de deznădejde. Deşi par foarte diferite, teologia şi politica au în comun această vocaţie să aducă semne de speranţe şi să apeleze la umanul mai profund din noi decât la superficialitatea cu care ne obişnuim uneori".

În cadrul momentului aniversar a rulat şi un film în care a fost prezentată activitatea Patriarhului Daniel din ultimul an, dar şi cea a Sfântului Sinod şi a cancelariei Patriarhiei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PF Daniel, felicitat în scris la 3 ani de la întronizare de Băsescu, Boc şi Anastase.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PF Daniel, felicitat în scris la 3 ani de la întronizare de Băsescu, Boc şi Anastase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei