Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 sep 2010 - Anul XV, nr. 228 (4519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke Attila: Trebuie redus numărul cetăţenilor exceptaţi de la plata asigurărilor de sănătate

Marţi, 28 Septembrie 2010 (16:32:38)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, că este necesară subordonarea Casei Naţionale de Sănătate Ministerului Sănătăţii, că trebuie să fie creat un fond separat pentru colectarea contribuţiilor la asigurările de sănătate şi redus numărul cetăţenilor exceptaţi de la plata acestora.

Cseke Attila a fost audiat de membrii comisiilor de sănătate ale celor două Camere ale Parlamentului pe tema sistemului de sănătate.

El a apreciat că ministerul trebuie să ia mai multe măsuri, cum ar fi implementarea unui contract-cadru şi a programelor de sănătate pe cel puţin doi ani şi subordonarea Casei Naţionale faţă de Minister, arătând că aşa va fi "mai bine".

Potrivit lui Cseke Attila, s-ar impune şi crearea unui fond separat pentru contribuţiile la asigurările sociale de sănătate.

"Din punctul meu de vedere, s-ar impune un fond separat unde se plăteşte contribuţia. Toate aceste discuţii cu privire la banii care se reţin sau nu se reţin la Ministerul de Finanţe cred că trebuie eliminate. Trebuie creat un fond separat în care contribuţiile cetăţenilor să meargă direct acolo, care este transparent. Toată lumea ştie câţi bani intră în acel sistem, ştim din cât să gestionăm şi, pe lângă această sumă, Guvernul poate veni cu alte sume de la bugetul de stat. Cred că este un sistem mult mai corect, prin care orice cetăţean poate vedea unde se duc banii lui. (...) Este un sistem, din punctul meu de vedere, de preferat", a adăugat ministrul.

El a spus că trebuie redus numărul de exceptaţi de la plata contribuţiilor la sănătate.

"Nu se poate să avem mai mulţi exceptaţi decât asiguraţi. Există categorii care nu pot plăti cum sunt copiii, elevii, dar celelalte categorii care beneficiază de anumite venituri şi indemnizaţii de la stat şi nu plătesc contribuţia trebuie analizate. Nu este corect faţă de ceilalţi cetăţeni care plătesc această contribuţie", a mai arătat Cseke Attila.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a precizat că una dintre priorităţile ministerului este domeniul oncologic. "Din ceea ce eu am văzut personal în spitale, eu voi propune ca una din priorităţi să fie pe domeniul oncologic, care este un domeniu în care, din păcate, atât infrastructura sanitară, cât şi dotările sunt necorespunzătoare, cu două-trei excepţii - Institutul din Cluj, care este de nivel european, anul viitor vom termina construcţia Institutului oncologic din Iaşi, care va avea o infrastructură la nivel european şi la Bucureşti sunt lucrări de amploare, dar reabilitarea secţiilor de oncologie la spitalele judeţene este absolut necesară", a adăugat Cseke Attila.

El a mai spus, în privinţa medicilor care lucrează şi în sistemul public şi în privat, că nu crede că o delimitare clară este indicată în 2010, dar că este necesară o reglementare prin care să fie stabilite "nişte limite", cum ar fi programul de lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke Attila: Trebuie redus numărul cetăţenilor exceptaţi de la plata asigurărilor de sănătate.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cseke Attila: Trebuie redus numărul cetăţenilor exceptaţi de la plata asigurărilor de sănătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei