Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 sep 2010 - Anul XV, nr. 228 (4519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Flutur lămureşte poziţia PD-L faţă de retrocedarea pădurilor Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Noi nu ne putem erija în judecători în ceea ce priveşte problema retrocedării a peste 160.000 de hectare de pădure ale Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina”. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui PD-L Gheorghe Flutur şi vine după o serie de afirmaţii ale colegului său de partid, senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei, care a lăsat să se înţeleagă faptul că s-ar face o mare greşeală dacă pădurile vor fi retrocedate Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina în forma actuală de fundaţie de drept privat. Onofrei a spus că dacă pădurile s-ar retroceda în forma cerută, acestea nu ar ajunge la Biserică, ci la persoane fizice, şi crede că o asemenea revendicare este suspectă a fi cel mai mare act de corupţie de după 1990. Flutur a ţinut să sublinieze că poziţia exprimată de Onofrei este una personală şi că PD-L a susţinut, susţine şi va susţine proprietatea privată în România. În opinia lui, nu PD-L este cel care trebuie să dea verdicte, ci justiţia, în care are deplină încredere.

 

„Nu noi trebuie să dăm verdicte, ci trebuie să susţinem ca acest proces de retrocedare să se termine odată în România”

 „E o poziţie personală pe care domnia sa o are. PD-L a susţinut, susţine şi va susţine proprietatea privată în România. Am luptat pentru retrocedarea proprietăţii private şi pentru ca aceasta să intre cât mai repede în posesia adevăraţilor proprietari. Eu cred că nu trebuie să comentăm mai mult, ci să discutăm un principiu, acela dacă noi susţinem proprietatea privată. O susţinem şi asta am făcut-o dintotdeauna şi o vom face ca partid de dreapta şi în continuare. PD-L nu poate fi un judecător care să spună cine are şi cine nu are dreptate. Lăsăm justiţia să decidă şi avem încredere în justiţie că îşi va face treaba. Am susţinut ca orice om care are o palmă de pământ să-şi primească proprietatea în termenul legal pe bază de documente legale. Mai mult de atât, cred că nu noi trebuie să ne pronunţăm. Sunt instituţii ale statului care trebuie să-şi facă datoria, de la cei care astăzi sunt administratori până la justiţie, care eu sunt convins că va face lumină. Nu noi trebuie să dăm verdicte, ci trebuie să susţinem ca acest proces de retrocedare să se termine odată în România”, a declarat Flutur.

El a spus că are încredere că lucrurile se vor clarifica în justiţie şi nu prin declaraţii de presă.

Curtea de Apel Timişoara a stabilit, în decembrie 2009, menţinerea deciziei Tribunalului Suceava din martie 2007 prin care Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina i s-a recunoscut dreptul de proprietate pe o suprafaţă de 166.613 hectare de pădure. Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina a cerut, prin executor judecătoresc, punerea în proprietate a suprafeţei dobândite prin decizia Curţii de Apel Timişoara, acţiunea fiind însă stopată printr-o hotărâre judecătorească până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie după ce decizia Curţii de Apel Timişoara a fost atacată de Regia Naţională a Pădurilor. Procesul se judecă astăzi la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur lămureşte poziţia PD-L faţă de retrocedarea pădurilor Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina.
 Vizualizări articol: 2039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Flutur lămureşte poziţia PD-L faţă de retrocedarea pădurilor Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Flutur nu-ti este macar putina rusine? trimis de
(28 sep 2010, 11:06:47
De ce nu spui ca erai si tu in acea fundatie? Fundatia a preluat numele alteia de inainte si acum doresc sa preia si padurile care nu au apartinut acesteia... profitand de nume...

Si nu are nici o treaba cu bisericile!
2.   Rusine?????????????????? trimis de
(28 sep 2010, 17:14:12
ai dreptate MIRCEAC!hotii astia comunisti au furat si fura tooooooooooot.intreb daca-r fi sa fie ca in 89 in cate zile ar trebui judecati si executati?ca ei asa au facut.................iar proprietarii de drept, nici dupa 21ani nu au primit proprietatile strabunilor.in schimb ei..............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei