Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2010 - Anul XV, nr. 212 (4503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lellouche: Franţa cere României un "plan naţional de urgenţă" pentru integrarea romilor

Joi, 9 Septembrie 2010 (17:13:13)

Franţa va cere României să creeze un "plan naţional de urgenţă" pentru integrarea cetăţenilor de etnie romă pe teritoriul său, a declarat, joi, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, aflat într-o vizită la Bucureşti, relatează AFP.

"Franţa va solicita (asumarea de) angajamente privind cooperarea poliţienească şi judiciară, lupta împotriva traficului de persoane, integrarea romilor în România prin crearea unui plan naţional de urgenţă (pentru perioada) 2010-2013", a declarat Lellouche, înainte de o serie de întrevederi prevăzute cu mai mulţi lideri români.

Potrivit lui Lellouche, care efectuează o vizită de o zi la Bucureşti împreună cu ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, acest plan de urgenţă va putea fi finanţat prin fonduri europene în valoare de un miliard de euro.

Parisul speră să obţină cu ocazia acestei deplasări un "angajament din partea României de integrare a romilor pe teritoriul său", inclusiv a celor repatriaţi din Franţa, a adăugat el.

"Adevărul este că această comunitate de romi nu este integrată în România", a subliniat Lellouche.

În România trăieşte cea mai mare comunitate de romi din Europa, estimată între 530.000 şi 2,5 milioane de persoane, potrivit AFP.

De asemenea, Parisul afirmă că se angajează să "mobilizeze ajutoare pentru întoacerea şi inserţia (socială), să ofere susţinere politică şi tehnică pentru pregătirea şi testarea unui plan de urgenţă".

"Avem o foaie de parcurs pentru inserţia (socială a) romilor, am făcut propuneri, dar acest lucru nu avansează", a spus Lellouche.

"Nu ţinem neapărat să facem o legătură juridică între cele două probleme. Dar, dacă România nu prezintă un plan de integrare a romilor, vor exista consecinţe pentru fiecare", a declarat Lellouche, într-un interviu pentru cotidianul Le Monde. El era întrebat dacă Franţa se va opune intrării României în spaţiul Schengen, prevăzută în 2011, în cazul în care Bucureştiul nu va răspunde cerinţelor Parisului.

Guvernul român, care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de expulzările de romi din Franţa, apreciază că ar putea face unele eforturi pentru integrarea romilor, dar solicită o "strategie europeană".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lellouche: Franţa cere României un "plan naţional de urgenţă" pentru integrarea romilor.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lellouche: Franţa cere României un "plan naţional de urgenţă" pentru integrarea romilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei