Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2010 - Anul XV, nr. 212 (4503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul s-a angajat la FMI să limite la 4 miliarde lei pierderile companiilor de stat

Joi, 9 Septembrie 2010 (15:48:56)

Guvernul s-a angajat faţă de FMI că pierderile celor zece companii de stat monitorizate, fără subvenţii, taxe şi dobânzi, vor fi limitate în acest an până la trei miliarde lei la sfârşitul lunii septembrie şi până la patru miliarde lei (930 milioane de euro) la finele lunii decembrie.

Ţintele pentru ultimele două trimestre ale acestui an în ceea ce priveşte limitarea pierderilor companiilor de stat monitorizate au fost incluse în memorandumul tehnic ataşat scrisorii suplimentare de intenţie la acordul cu Fondul Monetar Internaţional, obţinut de MEDIAFAX.

"Vor fi stabilite în continuare ţinte indicative trimestriale pe 2010 pentru soldul agregat operaţional (EBIT-earnings before interest and tax-câştiguri înainte de dobânzi şi impozite şi taxe), exclusiv subvenţii. Datele vor fi furnizate împreună cu rezultatele operaţionale de către companii. Ţintele pentru luna septembrie 2010 şi finele lunii decembrie 2010 vor fi - 3.000 milioane lei şi, respectiv, -4.000 milioane lei", se arată în document.

Lista companiilor monitorizate cu FMI, cărora li se vor aplica aceste limite de pierderi, cuprinde Compania Naţională de Căi Ferate CFR, Societatea Naţională de Transport CFR Călători, Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Metrorex, CFR Marfă, Electrocentrale Bucureşti, Societatea Comercială Electrificare CFR şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare.

Guvernul şi FMI au convenit anterior ca evoluţiile financiare ale acestor companii de stat să fie monitorizate cu prioritate, în vederea reducerii volumului de subvenţii.

Pentru primele două trimestre a fost convenit un grafic de limitare a pierderilor de până la 1,3 miliarde lei la finele lunii martie şi la 2,6 miliarde lei la sfârşitul lunii iunie.

În discuţiile din luna mai cu FMI, Guvernul s-a angajat ca fiecare dintre cele zece companii monitorizate să reducă trimestrial arieratele cu 2,5%, diminuarea urmând să fie efectuată începând cu al treilea trimestru al acestui an.

Executivul a promis Fondului Monetar Internaţional că va creşte tarifele practicate de zece companii publice care înregistrează cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Călători şi CFR Marfă, Termoelectrica, Metrorex şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Conducerea Ministerului Transporturilor a anunţat, la începutul lunii septembrie, că CFR Călători şi Metrorex vor majora tarifele cu 8%, la 15 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul s-a angajat la FMI să limite la 4 miliarde lei pierderile companiilor de stat.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul s-a angajat la FMI să limite la 4 miliarde lei pierderile companiilor de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei