Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2010 - Anul XV, nr. 212 (4503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: 10.000 de angajaţi daţi afară din învăţământ de la 1 septembrie, 15.000 de norme reduse

Joi, 9 Septembrie 2010 (15:50:39)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus, joi, că 10.000 de angajaţi au fost afectaţi de reducerile de personal de la 1 septembrie, iar printre aceştia sunt şi suplinitori, dar niciun titular, precizând că 15.000 de norme didactice au fost reduse.

"Au fost afectate 10.000 de persoane, dar nu avem niciun titular printre ei, aşa cum am promis, există însă suplinitori. Nu pot spune exact câţi sunt la număr, dar o statistică în acest sens va fi gata cât de curând, pentru că nu avem nimic de ascuns", a declarat ministrul Educaţiei, într-o conferinţă de presă.

Funeriu a mai spus că la primele reduceri au dispărut 15.000 de norme didactice, precizând că numărul cadrelor didactice necalificate a scăzut de la 5.261 în 2009 la 2.000 în acest an.

Ministrul Educaţiei a adăugat că în prezent există 1.700 de posturi neocupate, dar că există resursa umană care să le ocupe şi acest lucru va fi rezolvat zilele următoare.

Funeriu a ţinut să precizeze că a cerut inspectorilor generali şcolari în videoconferinţă să se ocupe de copiii românilor care se întorc din străinătate, aceştia să fie corect evaluaţi ca să poată fi integraţi în clasele corespunzătoare.

De asemenea, el le-a cerut inspectorilor generali şcolari să aibă o grijă pariculară faţă de copiii romilor repatriaţi din Franţa, menţionând că este o situaţie aparte pentru a fi integraţi în şcoală.

Ministrul Educaţiei a subliniat că noul an şcolar este unul din cele mai bine pregătite din ultimii ani, arătând că numărul cadrelor didactice titulare a crescut cu 4.000, în schimb a fost redus numărul celor necalificaţi şi al normelor ocupate de profesori pensionari.

"Numărul de norme ocupate de cadre didactice necalificate din sistem este cu 60% mai mic decât în 2009. De asemenea, numărul de norme ocupate de cadre didactice pensionare este mai mic cu 52% faţă de anul trecut. Totodată, numărul de norme ocupate de cadre didactice titulare, adică foarte bine calificate, este cu 4.000 mai mare decât în 2009. În acest context putem spune că şcolile sunt pregătite şi profesorii sunt pe posturi, doar 0,5% dintre ei nu au încă stabilite clasele unde vor preda, faţă de aproximativ 10% anul trecut", a declarat ministrul Funeriu, precizând că prin aceste măsuri a crescut stabilitarea şi predictibilitatea în sistem.

Funeriu a mai spus că în România există peste 320.000 de oameni implicaţi în sistemul educaţional.

Întrebat dacă Ministerul Educaţiei va sancţiona profesorii care au obţinut rezultate slabe la bacalaureat, ministrul Funeriu a spus că aceasta este de competenţa inspectoratelor şcolare şi conducerii şcolilor. Totodată, el a precizat că a desemnat o comisie care să analizeze rezultatele la examenele de bacalaureat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: 10.000 de angajaţi daţi afară din învăţământ de la 1 septembrie, 15.000 de norme reduse.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: 10.000 de angajaţi daţi afară din învăţământ de la 1 septembrie, 15.000 de norme reduse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei