Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2010 - Anul XV, nr. 212 (4503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul pregăteşte un plan de incluziune socială a romilor, dar insistă pe libera circulaţie în UE

Joi, 9 Septembrie 2010 (20:48:41)

Guvernul are în vedere un plan de măsuri pentru incluziunea socială a romilor, bazat pe fonduri europene, considerând însă totodată că principiul liberei circulaţii a cetăţenilor europeni în spaţiul comunitar trebuie respectat şi că există o responsabilitate partajată europeană în această problemă.

"Fără a ne deroba de obligaţiile pe care România le are faţă de propriii cetăţeni, există şi o responsabilitate partajată europeană pentru rezolvarea problematicii roma", a afirmat premierul Emil Boc în discuţia avută, joi, cu ministrul francez pentru imigraţie, integrare şi identitate naţională, Eric Besson, şi cu secretarul de stat pentru afaceri europene, Pierre Lellouche.

El a arătat că între România şi Franţa există o relaţie deosebită în plan economic, social şi politic, dar a prezentat în acelaşi timp poziţia Guvernului faţă de politica de repatriere a unor cetăţeni români de etnie romă iniţiată de statul francez.

"Poziţia noastră este foarte clară şi simplă. Fără a ne deroba de obligaţiile pe care România le are faţă de propriii cetăţeni, există şi o responsabilitate partajată europeană pentru rezolvarea problematicii roma", a spus premierul, citat într-un comunicat al Guvernului.

În acest context, Boc a amintit că Executivul român a declarat "toleranţă zero" faţă de infracţionalitate, că răspunderea penală este individuală, iar "orice cetăţean care este certat cu legea trebuie să suporte rigorile ei".

Premierul a arătat că este important ca atât principiul liberei circulaţii a cetăţenilor europeni în spaţiul comunitar, cât şi cadrul normativ european care îl reglementează să fie respectat şi a insistat asupra faptului că problematica roma necesită o abordare europeană, complementară eforturilor naţionale, în scopul asigurării incluziunii sociale.

Potrivit sursei citate, Guvernul român are în vedere un plan de măsuri pentru incluziunea socială a romilor, mobilizând în acest scop fondurile europene disponibile.

În comunicat se arată că ministrul francez pentru imigraţie, integrare şi identitate naţională, Eric Besson, a prezentat disponibilitatea Franţei de a contribui la soluţionarea problematicii roma printr-un demers comun la nivel european şi de a acorda României expertiză în implementarea proiectelor de incluziune socială destinate romilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul pregăteşte un plan de incluziune socială a romilor, dar insistă pe libera circulaţie în UE.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul pregăteşte un plan de incluziune socială a romilor, dar insistă pe libera circulaţie în UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei