Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2010 - Anul XV, nr. 212 (4503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul s-a angajat la FMI că salariile bugetarilor vor fi legate de privat, cu mai puţine sporuri

Joi, 9 Septembrie 2010 (14:15:38)

Guvernul s-a angajat faţă de FMI că legislaţia de implementare a legii de salarizare unitară va include mai puţine sporuri, va introduce un sistem prin care salariile bugetarilor vor fi corelate cu cele din privat şi vor fi legate de responsabilităţile angajatului la locul de muncă şi de calificare.

"Prin noua lege se va asigura că structura de clasificare salarială este simplificată, iar plăţile vor fi legate în principal de responsabilităţile la locul de muncă şi de calificare. Noul sistem de salarizare va fi evaluat în raport cu salariile din sectorul privat, printr-un studiu al salariilor, pentru a se asigura că salariile din sectorul public sunt în general aliniate la condiţiile actuale de pe piaţa muncii, în limita constrângerilor", se arată în memorandumul tehnic ataşat scrisorii suplimentare de intenţie la acordul cu FMI, obţinut de MEDIAFAX, în care noua lege a salarizării unitare ocupă un capitol aparte şi detaliat la secţiunea "condiţionări".

Legea va introduce o limită de 30% a cheltuielilor de personal, altele decât cele cu salariile faţă de totalul cheltuielilor de personal, şi va limita sporurile individuale pentru personalul civil, plăţile de "stimulente" urmând să fie tratate ca sporuri, mai este indicat în document.

Guvernul a promis totodată FMI că nu va trimite Parlamentului modificările la Legea salarizării înainte de a primi avizul instituţiei internaţionale şi al Comisiei Europene şi că modificările vor fi adoptate până la sfârşitul lunii octombrie.

Scrisoarea suplimentară la acordul cu FMI a fost aprobată, miercuri, de Guvern.

Documentul a fost convenit cu experţii Fondului Monetar Internaţional în urma misiunii de evaluare a FMI din perioada 26 iulie-4 august la Bucureşti pentru eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

România are un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 miliarde euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul s-a angajat la FMI că salariile bugetarilor vor fi legate de privat, cu mai puţine sporuri.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul s-a angajat la FMI că salariile bugetarilor vor fi legate de privat, cu mai puţine sporuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei