Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 sep 2010 - Anul XV, nr. 210 (4501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chifu:Vom cere colegilor din asistenţă socială demisia în bloc dacă nu se renunţă la disponibilizări

Marţi, 7 Septembrie 2010 (20:06:08)

Secretarul general al Federaţiei Publisind, Gabriel Chifu, a declarat, marţi, că i-a cerut ministrului Muncii o întâlnire de urgenţă, la nivelul Direcţiei de asistenţă socială din MMFPS, pentru a discuta anunţatele disponibilizări din sistem, altfel va cere tuturor angajaţi să-şi dea demisia în bloc

"Suntem împotriva disponibilizării personalului din asistenţă socială, unde oricum există salarii foarte mici. Nu ştiu cine poate trăi cu 400 de lei pe lună. Ministrul a spus că este deschis la dialog. Sperăm să ne cheme săptămâna viitoare, altfel cei 10.000 de angajaţi vor trece la proteste foarte dure, pe care nimeni nu şi le doreşte", a spus Chifu, după discuţiile cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, la care au participat reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor.

Chifu a adăugat că după negocierile cu fostul ministru al Muncii Mihai Şeitan s-a ajuns la cifra de 1.200 de disponibilizaţi din tot sistemul, dar fără niciun fel de protecţie socială, situaţie cu care sindicaliştii nu sunt de acord.

În ce priveşte proiectul de OUG pentru modificarea şi completarea Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care stabileşte o serie de obligaţii pentru acestea, Chifu a spus că actul normativ nu va trece în forma actuală, deoarece este inuman şi incorect să plimbi o persoană cu handicap de acasă la comisie.

Potrivit proiectului de OUG, persoanele cu handicap care nu merg din oficiu la evaluare sau care nu se prezintă la reevaluare atunci când li se solicită acest lucru vor fi sancţionate prin suspendarea dreptului la asistenţă socială sub formă de prestaţii sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chifu:Vom cere colegilor din asistenţă socială demisia în bloc dacă nu se renunţă la disponibilizări.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chifu:Vom cere colegilor din asistenţă socială demisia în bloc dacă nu se renunţă la disponibilizări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei