Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 sep 2010 - Anul XV, nr. 210 (4501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Extractul de coacăze previne durerile musculare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Coacăzele sunt folosite de sute de ani pentru prevenirea şi tratarea anumitor afecţiuni, ca de exemplu oboseala cronică, artrita, pietrele la rinichi, guta şi bolile pulmonare. De curând, oamenii de ştiinţă au confirmat proprietăţile curative ale acestor fructe de pădure, după ce au descoperit că sucul de coacăze este eficient în prevenirea durerilor şi întinderilor musculare ce pot apărea în timpul practicării de exerciţii fizice. Cercetătorii care au formulat această concluzie susţin că flavonoizii pe care îi conţin coacăzele protejează organismul de efectele negative generate de efort. În timpul unui experiment efectuat la un institut din Noua Zeelandă, oamenii de ştiinţă au monitorizat impactul extractului de coacăze asupra organismului a zece voluntari care nu practicau exerciţii fizice în mod obişnuit. Fiecare dintre voluntari a primit mai multe pilule care conţineau echivalentul a 25 sau 50 de grame de coacăze şi care trebuia să fie luate zilnic, timp de trei săptămâni, înainte şi după practicarea de exerciţii fizice. S-a constatat că voluntarii care s-au conformat indicaţiilor oamenilor de ştiinţă au prezentat mai puţine semne de stres oxidativ (adică afecţiuni produse de moleculele de oxigen distrugătoare, aşa-numiţii „radicali liberi”), muşchii acestora au fost mai puţin afectaţi de efort, iar organismul lor a prezentat mai puţine semne de inflamaţie. Cercetătorii care au realizat acest studiu au anunţat că unul dintre obiectivele lor a fost acela de a analiza mai în amănunt rolul flavonoizilor conţinut în coacăze, pentru a demonstra că ingredientul-minune al acestor fructe nu este vitamina C, aşa cum susţin mai multe ipoteze emise în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extractul de coacăze previne durerile musculare.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Extractul de coacăze previne durerile musculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei