Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 sep 2010 - Anul XV, nr. 210 (4501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie stareţă

Mirii au interdicţie de la măicuţe să mai facă fotografii la Mănăstirea Dragomirna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mănăstirea Dragomirna, una dintre locaţiile preferate de fotografii de nunţi, şi-a închis recent porţile pentru tinerii proaspăt căsătoriţi care vor să aibă în albumul de nuntă fotografii din poate cea mai specială zi din viaţa lor.

Stareţa lăcaşului de cult, maica Heruvima, a decis să interzică accesul fotografilor şi al mirilor în perimetrul mănăstirii, pe motiv că aceştia fac „fel de fel de minuni” şi afectează liniştea măicuţelor şi a credincioşilor care vin să se roage.

La sfârşitul săptămânii trecute, doi tineri, căsătoriţi de câteva ore, precum şi fotograful şi cameramanul pe care i-au angajat la nuntă, au fost alungaţi de pe terenul mănăstirii de către măicuţe, iar astfel de incidente au avut loc, spun fotografii profesionişti, tot mai des în ultima perioadă la Dragomirna.

„Mulţi dintre ei nu au pic de decenţă, de bun-simţ. Mirese care îşi pun poalele-n cap la mire în perimetrul mănăstirii. Alţii, sectanţii, vin şi se pozează şi în zilele de post. Strică imaginea mănăstirii. Unii vin pe motocicletă, fac fel de fel de minuni. Fac fotografii şi oamenii cred că s-au cununat la noi, ori de la începutul anului, a hotărât Arhiepiscopia, nu e voie să faci cununie la mănăstire”, era revoltată la telefon stareţa Heruvima, alături de care slujesc la Dragomirna aproximativ 60 de măicuţe.

Doru Halip, fotograf profesionist, s-a arătat contrariat şi dezamăgit de decizia măicuţelor de la Dragomirna.

„Mi se pare normal să fie percepută o taxă foto-video, dar să fii alungat de pe terenurile mănăstirii... Am întâlnit şi eu situaţii din astea, la Dragomirna, dar am discutat cu maicile şi dacă nu am găsit înţelegere ne-am retras în alte locuri. Poze interesante poţi face oriunde...”, ne-a declarat Doru Halip.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirii au interdicţie de la măicuţe să mai facă fotografii la Mănăstirea Dragomirna.
 Vizualizări articol: 4734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Mirii au interdicţie de la măicuţe să mai facă fotografii la Mănăstirea Dragomirna4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aiureala trimis de
( 7 sep 2010, 15:47:26
Da' bani cat mai multi ai voie sa dai? La fel de indecent, mi se pare gestul unor fete bisericesti, de obicei ierarhi,de a sfida multimea enoriasilor atunci cand se afiseaza la bordul unor limuzine foarte scumpe,in timp ce se lamenteaza ca nu au bani pt. a face opere de caritate.
2.   Poveste clasica trimis de
( 7 sep 2010, 16:06:10
poveste clasica la noi. Din cauza unora, care nu au simtul "bunului simt" si care nu isi prea dau seama unde se afla, sufera toata lumea. Sunt sigur ca nu toti fotografii de nunta ii pun pe miri sa stea sub "poalele miresei" sau sa se dea cu motoreta pe sub ziduri sau mai stiu eu. Am vazut pozele lui Doru Halip, si sincer erau de bun gust (nu vreau sa ii fac reclama, ca sa nu comentati), si nu erau scene porno la manastire. Si mai stiu si altii.
Insa, din cauza acelor cativa grosi de obraz, se ajunge intr-o situatie de genul asteia. Asta e viata !
3.   Hehe trimis de
( 8 sep 2010, 10:20:29
multumim gimi studio pentru pozele indraznete pe care le faci. Esti cel mai tare. De acum, din cauza ta, nu se mai pot face poze la manastire. Hai noroc, sa traiesti si voie buna

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei