Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2010 - Anul XV, nr. 207 (4498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: În 2011, austeritatea să caracterizeze activitatea Guvernului şi a fiecărui român

Vineri, 3 Septembrie 2010 (14:04:51)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că austeritatea ar trebui să caracterizeze activitatea Guvernului, dar şi a fiecărui român, în anul 2011, estimând o creştere economică de 1-2%.

El i-a îndemnat pe membrii Guvernului la solidaritate şi i-a asigurat de sprijinul său în ceea ce priveşte asumarea dificultăţilor economice.

"Măcar în perioada de austeritate, aplicaţi austeritatea pentru toţi. Atât vă cer, domnule prim-ministru, în modul cel mai ferm", i-a spus Traian Băsescu premierului, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către noii miniştri.

Traian Băsescu a susţinut că România are nevoie de încă un an de austeritate şi solidaritate, afirmând că perioada de criză nu poate fi trecută de o naţiune fără solidaritate.

"Cer Guvernului, dar şi dumneavoastră, ca proaspeţi miniştri, să fiţi solidari pentru măsurile de austeritate care trebuie să continue. În lipsa unor măsuri de austeritate, care să vizeze inclusiv cheltuielile sociale, aici sunt destule zone în care se poate acţiona, pot să vă spun că vom avea o creştere de 1 maximum 2 la sută în 2011, ceea ce nu va angrena forţă de muncă suplimentară. Va trebui să explicăm românilor că austeritatea trebuie să caracterizeze acţiunea guvernamentală, dar şi a fiecărui român în parte, şi în 2011. Numai prin austeritate putem obţine o creştere mai mare de 1-2%. Eu sper într-un 3-4%, dacă Guvernul va continua să ia măsurile care se impun, pentru a crea condiţii de investiţii din bugetul de stat", a declarat preşedintele.

El a adăugat că, alături de nevoia de a contribui cu bani din bugetul de stat la investiţii, atragerea fondurilor europene este fundamentală.

"Sigur, ea nu poate fi proiectată fără o resursă internă care să acompanieze banii europeni, aşa cum ne obligă legislaţia UE. De aceea, fac apel la fermitate, dar şi la capacitatea de a explica românilor că avem nevoie de încă un an de austeritate şi solidaritate, un an care să fundamenteze premisele de creştere economică sănătoasă şi solidă în favoarea fiecărui român. Trebuie să se înţeleagă că o perioadă de criză nu poate fi trecută de o naţiune fără solidaritate", a menţionat şeful statului.

De asemenea, el a spus că Guvernul a trebuit să intre în plină criză economică, la începutul anului 2009, şi să ia măsuri impopulare.

"Foarte mulţi au spus: «Guvernul, premierul, preşedintele nu se gândesc la oameni». Răspunsul meu este: dimpotrivă. Ne gândim la oameni la oameni, ne gândim la România. Măsurile care s-au luat nu putea fi evitate dacă doream şi dorim ca România să nu intre într-un colaps financiar. Şi acum, cu toate măsurile luate, toată resursă financiară se duce în acest tip de costuri", a mai spus Băsescu.

El a menţionat că încă nu există o perspectivă clară a investiţiilor din bugetul de stat, pentru că deficitul bugetar stabilit pentru 2011 va fi consumat pentru acoperirea deficitului fondurilor de pensii şi de şomaj şi pentru plata arieratelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: În 2011, austeritatea să caracterizeze activitatea Guvernului şi a fiecărui român.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: În 2011, austeritatea să caracterizeze activitatea Guvernului şi a fiecărui român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei