Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2010 - Anul XV, nr. 207 (4498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie!

Amenzi aspre pentru corturi şi grătare în pădure, printr-o nouă lege

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care obişnuiesc să facă grătare ori să meargă cu cortul trebuie să fie atenţi pe unde stau de acum încolo, Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, intrată în vigoare de pe 22 august, stabilind sancţiuni mult mai aspre şi dând şi atribuţii sporite organelor de control ale Jandarmeriei, cele care acoperă o parte importantă din zona montană a judeţului.

Conform noii legi, „aprinderea focului în fondul forestier naţional în alte locuri decât cele special amenajate şi marcate ori la o distanţă mai mică de 30 de metri de limita pădurii” se sancţionează cu amenzi cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei. De asemenea, „instalarea în fondul forestier de corturi, tonete, rulote, fără drept sau în alte locuri decât cele aprobate şi delimitate de deţinătorul terenului forestier respectiv” se sancţionează cu amenzi de la 500 la 800 de lei.

Căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a precizat că la nivel de conducere s-au pus deja bazele unei colaborări cu organele silvice, urmând a se forma echipe de control care să acţioneze în judeţ. Cum sezonul grătarelor şi al corturilor este pe sfârşite, este de aşteptat ca acţiunile de acest gen să fie organizate din primăvara anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi aspre pentru corturi şi grătare în pădure, printr-o nouă lege.
 Vizualizări articol: 4217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
Amenzi aspre pentru corturi şi grătare în pădure, printr-o nouă lege2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai la luat bani trimis de
( 3 sep 2010, 11:59:18
''au pus deja bazele unei colaborări cu organele silvice, urmând a se forma echipe de control care să acţioneze în judeţ''-Dar de amenajat spatii pentru campare, nici o vorba, doar de luat banii oamenilor-Hai repede sa constituim grupe de dat amenzi.HOTILOR, CU PDL-UL VOSTRU DE MAFIOTI.Faceti intai spatii si apoi dati legea, nu amenzi.Tara asta este de rasul curcilor.
2.   Numai de s-ar aplica! trimis de
( 3 sep 2010, 12:10:05
Ar fi cazul sa vedem ca in sfarsit se aplica o lege . Tara noastra are trsee turistice foarte apreciate de cei ce le strabat insa cand vine vorba de curatenie este rusinos de poluat cu diferite resturi ramase dupa acei ce fac tabere cu corturi ,gratare . In primul rand ar trebui curatate toate trasee de resturi de exploatare lemnoase si de cele lasate de turisti si apoi sa fie pazite sa nu se mai faca mizerie.
2.1  RE: Numai de s-ar aplica! trimis de
( 3 sep 2010, 15:09:25
Oameni buni, cititi inainte sa scrieti-se vor da amenzi daca punem cortul in locuri neamenajate si daca vom face focul la mai putin de 30 de metri de padure.Asta cu curatenia este alta poveste pe care unii dintre romani dornici de iesiri in natura nu au cunostinta pt ca nu au fost educati in spiritul curateniei.Eu unul, cand merg la gratar fac curat, dar fiind amator de iesiri cu cortul, intreb autoritatiel, unde i-l amplasez, daca locuri amenajate sunt foarte putine si aglomerate, iar daca i-l pun la 30 de m de padure imi da amenda ca nu este amenajat locul.Culmea idioteniei, doar la noi se poate
3.   :)) trimis de
( 3 sep 2010, 13:53:36
Nu ma mai mira nimic. Intradevar, sunt tot felul de oameni care fac o mizerie incredibila cand merg la un simplu gratar, insa de cele mai multe ori o fac nevoie. Daca nu sunt amenajate cosuri de gunoi, uneori e destul da greu sa iei gunoiul cu tine si sa zici ca-l arunci la primul tomberon. Iti curge prin masina, etc. E ceva specific romanilor, amenzi peste amenzi..insa nimeni nu se chinuie sa iti ofere conditiile elementare ca sa nu fi pasibil de amenda. La fel si cu locurile de parcare, amenda..in unele orase iti tracteaza masina...dar locuri de parcare nu ofera nimeni. Asta e tarisoara noastra draga...ce sa-i faci..
4.   Cu du-te vino... trimis de
( 3 sep 2010, 21:51:17
...e treaba asta. Ce-i drept mizeria lasata de unii romani e imensa. Acestia cred ca daca merg la gratar la marginea padurii, e cineva dator sa stranga dupa ei. Dau un exemplu foarte clar de nesimtire: exista o localitate numita Ostroveni, e undeva spre Valcea iar acolo exista bazine cu apa foarte sarata si o gramada de spatii in care omul vine "la iarba verde". Desi exista o zona amenajata special cu tomberoane oamenilor se pare ca le este mult prea greu sa isi deplaseze fundurile pentru a arunca gunoaiele si le lasa pe unde apuca ramanand o mizerie de nedescris dupa ei.
Pe de alta parte, daca tot mergi la gratar cu familia si vrei sa te simti bine, poti sa iti iei cateva sacose mai mari de la oricare supermarket si nu cred ca iti va curge mizeria din ele - doar daca n-ai facut de mancare si n-ai baut cat pentru toata scara blocului.
Insa mai putem spune si asa: autoritatile din lene si neputinta de a-si indeplini obligatiile, taxeaza tot cetatenii. Cam nasol, nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei