Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2010 - Anul XV, nr. 207 (4498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Certificatele pentru medicii care vor să lucreze în străinătate, eliberate din septembrie la DSP

Toate documentele care se eliberau numai la sediul Ministerului Sănătăţii, printre care certificatele de conformitate, care atestă obţinerea titlului de medic şi adeverinţele de abilităţi, vor fi eliberate, din septembrie de Direcţiile de Sănătate Publică (DSP).

Ministerul Sănătăţii a anunţat, ieri, într-un comunicat de presă, că a simplificat modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical şi a eficientizat sistemul circuitului documentelor.

Astfel, certificatele de conformitate, cele care atestă obţinerea titlului de medic, medic dentist, farmacist, medic specialist sau primar, adeverinţele de abilităţi dobândite, care până în 1 septembrie erau eliberate numai de către Ministerul Sănătăţii, pot fi solicitate de la această dată la direcţiile de sănătate publică.

Ministerul Sănătăţii primea şi elibera anual zeci de mii de acte de acest fel. Din 1 septembrie acestea vor fi depuse la DSP, unde sunt verificate şi apoi trimise la MS. Adeverinţele sau certificatele sunt retrimise, după confirmare, la Direcţiile de Sănătate Publică, de unde sunt ridicate de cei care le-au cerut, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministrului Sănătăţii, Oana Grigore.

Ea a mai spus că angajaţii MS desemnaţi pentru aceste acţiuni erau blocaţi din cauza dosarelor incomplete sau greşite aduse de către medici, asistenţi farmacişti sau dentişti. Din 1 septembrie toate dosarele sunt verificate la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică.

Conducerea Ministerului Sănătăţii a precizat că măsura vine în sprijinul medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali, care sunt scutiţi de drumurile pe care le făceau la Bucureşti pentru a depune sau a ridica actele necesare activităţii lor.

 

Certificatele, emise în 30 de zile

Direcţiile de Sănătate Publică preiau solicitările privind eliberarea diverselor documente, după verificarea actelor depuse, urmând să fie înregistrate numai dosarele care conţin documentaţia completă. Dacă dosarul este transmis prin poştă Direcţiei de Sănătate Publică, acesta este înregistrat şi verificat. În cazul în care dosarul este incomplet, DSP comunică solicitantului, în cinci zile lucrătoare, actele suplimentare care trebuie depuse.

Dosarele complete vor fi transmise Ministerului Sănătăţii, prin poşta militară, în termen de cinci zile lucrătoare. Dacă există anumite situaţii deosebite, Direcţia de Sănătate Publică va solicita consultanţă direcţiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii, telefonic sau prin poşta electronică.

În termen de 30 zile lucrătoare de la înregistrarea la Ministerul Sănătăţii vor fi emise certificatele solicitate şi comunicate documentele Direcţiilor de Sănătate Publică.

Documentele emise de Ministerul Sănătăţii vor fi înregistrate la DSP în registre speciale şi eliberate titularilor sau împuterniciţilor acestora, pe bază de semnătură.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în premieră, au fost acordate şi sancţiuni pentru angajaţii care întârzie lucrările. Astfel, în cazul în care dosarele cu documente sunt transmise incomplet, Ministerul Sănătăţii va propune sancţionarea persoanelor vinovate, responsabililor la nivelul DSP şi directorului executiv cu diminuarea drepturilor salariale cu 5 - 20 la sută pe o perioadă de până la trei luni.

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi al Direcţiilor de Sănătate Publică sunt afişate toate detaliile care vizează noile măsuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Certificatele pentru medicii care vor să lucreze în străinătate, eliberate din septembrie la DSP.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Certificatele pentru medicii care vor să lucreze în străinătate, eliberate din septembrie la DSP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei