Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2010 - Anul XV, nr. 207 (4498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 100.000 de sindicalişti FSLI vor să dea Ministerul Educaţiei în judecată

Vineri, 3 Septembrie 2010 (15:43:36)

Peste 100.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), reprezentând în special cadre didactice de predare, cei mai mulţi din Suceava, vor să dea Ministerul Educaţiei în judecată, pentru că le-a fost redusă indemnizaţia de concediu cu 25 la sută.

Modelul cererii de chemare în judecată va fi stabilit în şedinţa Departamentului Juridic al FSLI, organizat în 7-8 septembrie, în Bucureşti. Juriştii urmează să pună la punct, în aceeaşi şedinţă, şi procedura prin care va fi deschis procesul privind reorganizarea caselor corpului didactic, palatelor copiilor şi cluburilor sportive din întreaga ţară, se arată într-un comunicat de vineri al FSLI.

Noile organigrame din aceste instituţii, stabilite în baza ordinului Ministerului Educaţiei, au lăsat fără locuri de muncă angajaţi precum şoferi, secretare, femei de serviciu, fochişti sau portari.

Cei mai mulţi membri FSLI care vor fi reprezentaţi în instanţă, după ce indemnizaţia de concediu a fost redusă cu 25 la sută, sunt din Bucureşti (9.500) şi judeţele Suceava (9.911), Bacău (8.000), Argeş (7.500), Prahova (7.000), Maramureş (6.500), Dâmboviţa (6.000) şi Alba (5.100).

În judeţele Buzău, Constanţa, Dolj sunt câte 5.000 de angajaţi din educaţie care vor să dea Ministerul Educaţiei în judecată, din Vrancea sunt 4.500, din Covasna - 4.300, din Călăraşi - 4.000, din Sălaj - 3.800, din Mehedinţi - 3.600, din Gorj - 3.500, din Botoşani - 3.100, din Vâlcea şi Harghita - câte 3.000, din Ialomiţa - 2.500, din Ilfov - 2.000, din Giurgiu -1.542, din Galaţi - 1.200, din Sibiu -850, din Teleorman - 600, din Olt - 402, din Caraş-Severin - 350 şi din Arad - 200.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ dezaproba, din 7 iulie, decizia guvernanţilor de a reduce cu 25 la sută indemnizaţiile de concediu ale personalului din învăţământ, considerând că este un alt abuz, prin nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare, respectiv a Codului Muncii.

"Afirmăm, de asemenea, că prevederile Legii nr. 118/2010 nu pot fi aplicate retroactiv, în condiţiile în care indemnizaţiile de concediu ale personalului din învăţământ trebuie calculate şi plătite înainte de plecarea în concediu", arătau reprezentanţii FSLI.

Şi Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a solicitat Guvernului să elibereze fondurile necesare plăţii concediului de odihnă pentru angajaţii din învăţământ şi să intervină pentru a stopa abuzurile din această perioadă ale autorităţilor locale.

FEN preciza că primeşte în fiecare zi sute de plângeri ale membrilor de sindicat, prin care se semnalează că nu primesc indemnizaţiile de concediu.

Legile austerităţii, care vizează reducerea cu 25 la sută a salariilor bugetarilor şi recalcularea unor categorii de pensii, au fost publicate, la începutul lunii iulie, în Monitorul Oficial, în variantele adoptate de Parlament, după decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea unor articole.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100.000 de sindicalişti FSLI vor să dea Ministerul Educaţiei în judecată.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100.000 de sindicalişti FSLI vor să dea Ministerul Educaţiei în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei