Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2010 - Anul XV, nr. 207 (4498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tragi-comic

Tată, stabilit prin tragere la sorţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se caută un tată pentru un copil de trei ani. Nimic special până acum. Numai că femeia, abia ieşită din adolescenţă, nu ştie cu cine a zămislit copilul, motiv pentru care a dat în judecată simultan trei tineri din satul Călineşti, comuna Dărmăneşti.

Totul a început în urmă cu aproximativ patru ani, când Lenuţa, care atunci nu împlinise încă 15 ani, a rămas însărcinată. A făcut tot ce a putut pentru a ascunde sarcina, dar într-o bună zi părinţii au observat că fetei îi creşte burta şi au luat-o la întrebări. De teamă, minora a spus că a fost violată de trei indivizi, doi dintre ei fraţi, iar al treilea văr cu primii. Din cercetările poliţiştilor a reieşit că nu a fost vorba de viol, motiv pentru care fata şi părinţii ei s-au reorientat şi au depus plângere pentru infracţiunea de întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră. În final, procurorii au dat neînceperea urmăririi penale, considerând că cei trei tineri nu au ştiut vârsta reală a fetei, care avea constituţie asemănătoare unei persoane de 17-18 ani.

A urmat a treia etapă: instanţele de judecată. Pentru că nu ştia exact cine este tatăl copilului, Lenuţa i-a dat în judecată pentru stabilirea paternităţii pe cei trei tineri cu care s-a culcat.

 

Trei plângeri similare

Plângerile sunt similare şi în cele din urmă au fost conexate în acelaşi dosar. „Am întreţinut relaţii intime cu pârâtul şi în urma acestui fapt a rezultat un copil. Datorită educaţiei primite şi religiei mele (sunt creştin ortodoxă) am hotărât să păstrez copilul, deşi concepţia lui nu era un lucru de care eu să mă mândresc. Înaintând prezenta acţiune, este lesne de dedus atitudinea pe care a avut-o pârâtul vizavi de mine şi de copil. Principalul motiv pentru care am introdus acţiunea este ca fiul meu să aibă certificatul de naştere completat la toate rubricile, inclusiv aceea de tată. Este dreptul suprem al copilului să ştie care îi sunt rădăcinile şi să cunoască întreaga familie”, sună acţiunea de chemare în judecată formulată de avocata angajată de Lenuţa. Problema este că această cerere este multiplicată de trei ori, fiind schimbate doar numele persoanelor pe care fata le bănuieşte că ar putea fi taţii copilului ei.

 

Proces pierdut

Tânăra recunoaşte că s-a culcat cu cei trei consăteni, aproximativ în aceeaşi perioadă, dar nu ştie cu care dintre ei a rămas însărcinată. În aceste condiţii, a apelat la instanţele de judecată, cu speranţa că celor trei li se vor impune efectuarea unor teste de paternitate prin care să se clarifice cine este tatăl micuţului. Numai că, la toate termenele procesului care s-a finalizat recent la Judecătoria Suceava, cei doi fraţi şi vărul lor au refuzat să se prezinte. Instanţa nu-i poate obliga pe aceştia să efectueze teste de sânge sau ADN, iar verdictul a fost clar: toate cele trei cereri depuse de Lenuţa s-au respins. Tânăra mai are posibilitatea să atace soluţia la instanţele superioare, dar este greu de crezut că se va putea afla vreodată tatăl real al copilului. Singura soluţie ar fi ca judecătorii să tragă la sorţi şi să stabilească dacă vreunul dintre cei trei tineri poate fi trecut la rubrica tată din certificatul de naştere al băieţelului. Asta dacă nu apar surprize şi pe fir mai intră al patrulea sau al cincilea potenţial tată. Din păcate, greşelile fetei se vor răsfrânge asupra copilului, care, mai mult ca sigur, va creşte fără tată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tată, stabilit prin tragere la sorţi.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 6 voturi
Tată, stabilit prin tragere la sorţi2.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dap... trimis de
( 3 sep 2010, 15:35:16
La cat de panarama e cine stie al cui copil al putea fi...acum baietelul are 5 ani,nu-i vinovat cu nimic saracul dar creste intr-o familie mai putin bine vazuta in sat.Multe din aceste cazuri se aud in ultimul timp,er trebui luate ceva masuri.Dar dak e mai dulce p***ca ca mamuca,asa se intampla:)...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei