Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2010 - Anul XV, nr. 207 (4498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan: Nu-mi permit să dau sfaturi unui ministru, vom discuta, are multe de făcut

Vineri, 3 Septembrie 2010 (15:44:28)

Mihai Şeitan a declarat, vineri, după predarea portofoliului Ministerului Muncii, că nu-şi permite să dea sfaturi unui ministru, dar că va continua să discute cu noul ministru Ioan Botiş, întrucât acesta are multe de făcut.

Şeitan a spus, la ieşirea din sediul Ministerului Muncii, că nu dă sfaturi miniştrilor întrucât aceştia preiau activitatea şi o duc mai departe.

El a precizat că va continua să discute şi să se consulte cu noul ministru al Muncii, întrucât acesta are multe lucruri de făcut.

Întrebat care va fi, din punctul său de vedere, lucrul cel mai dificil de îndeplinit de către noul ministru, Şeitan a răspuns: "Să discute cu dumneavoastră (jurnaliştii, n.r.)".

În privinţa stimulentelor acordate în timpul mandatului său în Ministerul Muncii, Şeitan a precizat că acestea vor fi analizate prin noua Lege a salarizării, precizând că nu ştie ce sume au fost alocate, dar a subliniat că acestea au fost acordate conform legii.

Întrebat dacă ar putea să ocupe în continuare un alt post în Ministerul Muncii, Şeitan a răspuns negativ.

Jurnaliştii nu au avut acces în Ministerul Muncii la predarea portofoliului.

La scurt timp după plecarea lui Mihai Şeitan, la Ministerul Muncii au început să sosească şefii instituţilor din subordinea MMFPS, care vor discuta cu Ioan Botiş.

Noul ministru al Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, înainte de preluarea mandatului de la Mihai Şeitan, că este conştient că va trebui să ia măsuri nepopulare, dar că speră ca într-un an de zile situaţia să revină la normal şi să "culegem beneficiile măsurilor de austeritate".

Botiş a spus că este o perioadă grea pentru toţi românii, dar că speră că experienţa pe care a dobândit-o până acum îl va ajuta să rezolve o parte din probleme.

"E o perioadă mai grea pentru toţi, dar sper ca într-un an de zile să ne revenim şi să culegem beneficiile acestor măsuri de austeritate", a precizat Ioan Botiş.

Întrebat de ce premierul Emil Boc i-a acordat încrederea pentru preluarea postului de ministru al Muncii, Botiş a răspuns că aşteaptă aceeaşi încredere şi de la populaţie, subliniind însă că măsurile pe care urmează să le ia vor fi nepopulare.

"Sunt măsuri nepopulare, dar trebuie luate şi cred că în momentul în care economia îşi revine putem discuta şi altceva", a declarat Botiş.

Noul ministru al Muncii a precizat că priorităţile sale la început de mandat sunt Legea salarizării unitare, Legea pensiilor, care este în Parlament la Comisia de muncă şi Codul de asistenţă socială.

"Acestea sunt lucrurile care trebuie rezolvate şi, în general, reforma socială care trebuie dusă la capăt", a mai spus Ioan Botiş.

Întrebat dacă în calitate de ministru al Muncii va aplica măsurile din programul său legislativ privind majorarea pensiilor, Botiş a precizat că va discuta astfel de lucruri în guvern şi în măsura în care există acceptul de a discuta despre astfel de lucruri o va face.

Întrebat despre stimulente acordate în Ministerul Muncii, noul ministru a precizat că acestea se acordă atunci când pot fi contabilizate lucrurile şi că acestea ar putea reveni, dar numai după ce vor fi contabilizate lucruri pozitive.

"Până nu vom contabiliza lucruri pozitive voi fi mai reţinut", a mai spus Botiş.

El a adăugat că vrea să-i mulţumească lui Mihai Şeitan pentru activitatea depusă la Ministerul Muncii, spunând că acesta a avut o misiune foarte grea şi că o parte din probleme cu siguranţă vor exista şi în continuare.

Noul ministru al Muncii a precizat că urmează să aibă o şedinţă în care va cunoaşte echipa cu care urmează să lucreze.

Ioan Nelu Botiş a depus jurământul în faţa şefului statului, la Palatul Cotroceni, împreună cu ceilalţi cinci miniştri desemnaţi în Cabinetul Boc.

Mihai Şeitan s-a întâlnit, vineri dimineaţă, la Ministerul Muncii, cu şefii instituţiilor din subordinea MMFPS, pe care i-a chemat pentru a le mulţumi pentru colaborarea din timpul mandatului său.

La întâlnire au participat preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu, directorul AMPOSDRU, Cristina Zevedei, directorul de la Inspecţia Muncii, Gabriela Radu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale, Viorel Alexandru şi secretarul de stat pe asistenţă socială, Nicolae Ivăşchescu.

Ioan-Nelu Botiş (PDL) a fost, între 2001 şi 2004, viceprimar al municipiului Bistriţa şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD. Ioan-Nelu Botiş este deputat ales în circumscripţia electorală 6 Bistriţa Năsăud, colegiul uninominal 1. El a a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor. Între anii 1996 şi 2001 Botiş a fost consilier local, între 2001 şi 2004 viceprimar al municipiului Bistriţa şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD Bistriţa. Din 2008 este membru al PDL Bistriţa-Năsăud.

Ioan-Nelu Botiş are 41 de ani, este căsătorit cu Ligia Adina, 37 de ani, inginer, şi are doi băieţi, Răzvan şi Dragoş.

Printre măsurile promovate de democrat-liberal pentru a câştiga un post în Parlament, potrivit programului său legislativ, se numără "creşterea pensiilor până la un prag minim de 850 lei/lună", dar şi "creşterea graduală (tot a pensiilor- n.r.) astfel încât în 2012 pensia socială să ajungă la 305 euro/lună".

Mihai Şeitan a ocupat postul de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din decembrie 2009, anterior el fiind secretar de stat la minister, consilier de stat pe probleme de muncă şi protecţie socială şi preşedinte al Casei de Pensii, fiind coordonatorul echipei care a elaborat proiectul Legii pensiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: Nu-mi permit să dau sfaturi unui ministru, vom discuta, are multe de făcut.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan: Nu-mi permit să dau sfaturi unui ministru, vom discuta, are multe de făcut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei