Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 aug 2010 - Anul XV, nr. 192 (4483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ITM: În camera unde a avut loc explozia nu s-a putut constata decât distrugere, fum şi funingine

Marţi, 17 August 2010 (16:56:06)

Inspectorul şef adjunct al ITM Bucureşti, Ştefan Mareş, a declarat, marţi după-amiază, că în camera de la Maternitatea Giuleşti unde a avut loc explozia nu s-a putut constata decât "distrugere, fum şi funingine", arătând că acel loc a fost scena unui "dezastru".

Ştefan Mareş, care a fost prezent la acţiunile de prelevare de probe de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, a spus, la ieşirea din unitatea sanitară, că de miercuri la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti vor fi chemaţi toţi angajaţii spitalului care au fost pe tura de luni seară, când s-a produs tragedia.

Mareş a precizat că aceasta va fi doar una dintre măsurile pe care ITM Bucureşti le va întreprinde în cadrul anchetei privind explozia de la Maternitatea Giuleşti.

"În camera în care a avut loc deflagraţia nu s-a putut constata decât distrugere, fum şi funingine, arătând că acel loc a fost scena unui dezastru", a mai spus Ştefan Mareş.

Întrebat dacă poate fi emisă vreo ipoteză în acest moment, Mareş a arătat că nu poate spune nimic cu certitudine şi că se va putea pronunţa doar după ce ITM va intra în posesia documentelor în baza cărora a fost organizată activitatea la maternitate şi în urma primirii rezultatelor unei expertize.

Mareş nu a precizat în ce constau obiectivele acestei expertize, arătând doar că aceasta va fi de natură să stabilească cu claritate ce anume a declanşat incendiul.

Inspectorul şef adjunct al ITM Bucureşti, împreună cu o comisie, a venit, marţi, la Maternitatea Giuleşti pentru a face cercetări în legătură cu explozia produsă luni seară în urma căreia patru copii au murit şi alţi şapte sunt în stare gravă.

Întrebat de jurnalişti despre prezenţa inspectorilor de muncă în acest caz, Mareş a spus că incidentul a fost unul periculos, care ar fi putut avea urmări mult mai grave şi asupra altor persoane decât victimele înregistrate.

Directorul general de la ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat pentru MEDIAFAX că procedura de cercetare a fost demarată încă de luni seară, la ora 24.00.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din cauza căruia au decedat patru bebeluşi, a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ancheta fiind coordonată de procurorul şef Marius Iacob.

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, a declarat Marius Iacob, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme.

Marius Iacob a mai spus că au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai Maternităţii Giuleşti, însă asistenta responsabilă de salonul de Terapie Intensivă la momentul producerii incediului nu a putut fi audiată fiind în stare de şoc. Procurorul a mai spus că toate audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei, până marţi nepunându-se problema reţinerii personalului medical.

El a adăugat că în câteva zile ar trebui să fie finalizate concluziile specialiştilor legate de cauzele tragediei.

Explozia produsă în Secţia de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza căldurii, s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceea ce a declanşat incendiul.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii. Decesul celui de-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă.

Alţi şapte nou-născuţi sunt la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Directorul Maternităţii Giuleşti, doctorul Bogdan Marinescu, a declarat, marţi că aşteaptă finalizarea anchetei şi că, dacă va fi găsit vinovat, va analiza posibilitatea demisiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM: În camera unde a avut loc explozia nu s-a putut constata decât distrugere, fum şi funingine.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ITM: În camera unde a avut loc explozia nu s-a putut constata decât distrugere, fum şi funingine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei