Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 aug 2010 - Anul XV, nr. 192 (4483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Un ceai bun de la bunica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul anului, aproximativ 100 de asistente medicale din judeţul Suceava şi-au făcut formele pentru a pleca la muncă în străinătate. Prin muncă nu se înţelege culesul căpşunilor, ştergerea prafului din sufrageria unei italience în vârstă sau spălarea farfuriilor din restaurantele la care trag şoferii de camioane care tranzitează Portugalia. Asistentele medicale pleacă pentru a deveni asistente medicale. La noi, asistentele medicale sunt nişte domnişoare şi nişte doamne îmbrăcate în costume albe care-s mai tot timpul nervoase din cauză că au salarii mici, pentru că nu au la dispoziţie materiale sanitare şi fiindcă se simt ca nişte cerşetoare în momentul în care îşi deschid buzunarele pentru a face loc banilor de la bolnavi. Sunt şi medici suceveni care au plecat sau se pregătesc să plece pentru a profesa în străinătate. Un medic nu înseamnă un domn într-un halat alb care învaţă şi dă examene de la vârsta de 7 ani, iar la schimb primeşte un salariu infim şi, uneori, vizita poliţiştilor care îl pun să dea cu subsemnatul pentru că există informaţii că ar fi primit şpagă de la pacienţi. Pentru a-şi putea ajuta semenii, medicului nu trebuie să-i stea gândul la pansamentele care nu există în spital şi nici la frigiderul gol de-acasă. Ne-am obişnuit să-i criticăm aspru pe medici şi pe asistenţi, când criticile noastre ar trebui îndreptate împotriva celor care au distrus sistemul de sănătate, atentând astfel la siguranţa naţională care-i este atât de dragă lui Traian Băsescu, mai ales atunci când la ea se dau hoardele de jurnalişti care nu-i cântă lui în strună şi pe la terasele unde dansează din buric în compania ţigăncilor, altele decât cele împuţite. Cadrele medicale sunt mai bune sau mai rele, aşa cum suntem fiecare dintre noi la locurile noastre de muncă. O asistentă medicală şi un doctor lihniţi de foame şi umiliţi de condiţiile în care sunt puşi să lucreze şi să stea cu mâna întinsă la patul bolnavului nu pot face treabă. Încet, încet, cadrele medicale care ştiu meserie vor pleca definitiv în străinătate, iar noi vom rămâne cu asistentele medicale care nu ştiu să facă nici măcar o injecţie şi cu doctorii care confundă splina cu ficatul. Şi vom mai rămâne cu reţetele de la bunica în care se arată că ceaiul de gălbenele este foarte bun şi pentru durerile de cap, şi pentru cele de burtă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ceai bun de la bunica.
 Vizualizări articol: 1951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un ceai bun de la bunica5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Totul se circumscrie... trimis de
(17 aug 2010, 19:50:24
Totul se circumscrie tabloului general al degradarii functiiilor statului roman. In cadrul acestui tablou general in care institutiile statului nu functioneaza, in care totul este alandala, in care functiile vitale ale statului sunt atat de degradate incat politicieni cu adevarat responsabili, poate, in zeci de ani de acum inainte vor reusi sa resusciteze si sa le aduca la normalul vremurilor, domnul Sorin Avram mai da un semnal de alarma. Intrebarea este, il aude cineva? Ii baga in seama cineva dintre puternicii zilei pe romani si pe liderii lor de opinie care arata cat de aproape suntem de prabusirea totala ca stat? Nimeni!!! Marele nostru Reformator isi manifesta satisfactia cand afla ca pleaca specialistii din sanatate din tara, in timp ce aici grozaviile se tin lant, culminand in acest moment cu cea de la maternitatea Giulesti. Spre o organizare tribala, de clan, spre asta ne indreapta Mult Prea Inteleptul Nostru Conducator. Constitutia Romaniei? Ce-i aia ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei