Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 aug 2010 - Anul XV, nr. 192 (4483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke Attila: Această tragedie nu a picat din cer, cineva a greşit şi trebuie să plătească

Marţi, 17 August 2010 (15:14:02)

Tragedia din Maternitatea Giuleşti nu a căzut din cer şi cineva este vinovat, iar cei care au greşit trebuie să plătească, a spus ministrul Cseke Attila, care a subliniat că mobilizarea de forţe de luni - poliţişti, medici, pompieri - a dovedit că sistemul poate face faţă unor situaţii dificile.

"Sistemul sanitar românesc are resursele necesare pentru a acţiona în momentele dificile. Au venit medici de acasă, iar turele au rămas în program prelungit. Instituţiile statului au dovedit că pot conlucra pentru limitarea unor tragedii. Ieri (luni - n.r.), medici, pompieri şi poliţişti au demonstrat că dacă facem treaba nu este nevoie de politicieni care să-şi fluture cravata. Nu cred că dacă astă-noapte ar fi venit primarul sau ministrul ar fi rezolvat problema, mai bine decât au făcut-o forţele mobilizate în acţiune", a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă de marţi.

Ministrul a spus că luni noaptea a ezitat de câteva ori între a merge la locul tragediei sau a rămâne în minister.

"Cred că sunt momente când politicienii trebuie să stea de-o parte. Nu putem ajuta cu nimic dacă ne-am fi uitat cum sunt luate victimele pe targă. Aveam un subsecretar de stat care răspunde de sectorul de urgenţă, am fost în legătură permanentă cu el. Cred că este momentul să terminăm cu această demonstraţie. Când apare o tragedie, vin repede şi politicienii", a susţinut Cseke Attila.

Potrivit subsecretarului de stat, Raed Arafat, a fost vorba de "o colaborare unică", iar orice intervenţie de acest fel nu poate fi făcută decât centralizat, deciziile fiind luate însă de comun acord.

Pe lângă forţele de intervenţii, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a suplimentat numărul angajaţilor din gardă pentru rezolvarea tuturor urgenţelor lăsând echipele să se ocupe de accidentul colectiv.

"De asemenea, cu prefectul Capitalei s-a comunicat continuu. Chiar şi alte spitale cum ar fi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi unele private ne-au oferit ajutor. Din fericire a fost o intervenţie normală, după sosirea pompierilor. Am primit materiale de la Spitalul Militar", a mai spus Arafat.

Prezent la conferinţa de presă, viceprimarul Victor Iovici a spus şi el că Municipiul Bucureşti a demonstrat că este pregătit să facă faţă unei situaţii de urgenţă.

"Mulţimim medicilor şi sperăm că Administraţia Spitalelor va reuşi ca în cel mai scurt timp după finalizarea anchetei să poat fi redeschis spitalul", declarat Iovici.

La rândul lui, colonelul ISU Stelian Duduş a făcut bilanţul activităţii echipajelor din momentul în care a fost primit primul apel.

Astfel un prim apel a fost primit la 112 la ora 18.36, apoi a fost alertată unitatea din Grozăveşti la 18.37 minute şi 16 secunde. Echipaje ISU Bucureşti au ajuns la Maternitatea Giuleşti la ora 18.43, doua minute mai târziu a fost localizat focul, iar la 19.03 incendiul a fost stins.

Din Maternitatea Giuleşti au fost evacuate 114 persoane, dintre care 53 copii şi 61 femei, această acţiune încheindu-se la ora 23.30. Echipajele au fost retrase la ora 1.15.

Pentru această intervenţie au fost mobilizate 24 de autospeciale, a mai spus Duduş.

Structurile care s-au folosit în acţiune au inclus structuri care intervin zi de zi, dar şi altele speciale. La faţa locului au fost cinci maşini de transport multiple victime specializate de transport în asemenea situaţii, pentru care au fost chemate persoane de acasă, a adăugat subsecretarul de stat Raed Arafat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke Attila: Această tragedie nu a picat din cer, cineva a greşit şi trebuie să plătească.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke Attila: Această tragedie nu a picat din cer, cineva a greşit şi trebuie să plătească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei