Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2010 - Anul XV, nr. 141 (4432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instanţa condamnă, în premieră, o bonă care a maltratat copilul de care avea grijă

Vineri, 18 Iunie 2010 (13:25:29)

Instanţa bucureşteană condamnă, în premieră, o bonă care a maltratat fetiţa, în vârstă de doi ani, de care avea grijă, acuzata fiind obligată şi la plata unor daune morale.

Avocata Georgiana Teodorescu, de la Chiuariu & Associates Attorneys at Law, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Judecătoria sectorului 6 Bucureşti a condamnat-o la amendă penală de 1.000 de lei pe Lovinica Dinu, cea care a fost angajată ca bonă de Irina Olteanu, pentru fiica sa Eva.

Cazul Evei, în vârstă de doi ani, a intrat, vara trecută, în atenţia presei, dar şi a autorităţilor judiciare, după ce mama micuţei a făcut publice înregistrările video care relevau comportamentul violent al bonei Lovinica Dinu faţă de micuţă.

Lovinica Dinu, în vârstă de 62 de ani, a fost deferită justiţiei, în 12 aprilie 2010, fiind acuzată de lovire şi alte violenţe (articolul 180 Cod penal).

În 16 iunie 2010, Judecătoria sectorului 6 Bucureşti a condamnat-o pe Lovinica Dinu la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.000 de lei şi o obligă la plata sumei de 1.000 de lei cu titlul de daune morale, precum şi la plata cheltuielilor de judecată către stat, respectiv la 150 de lei, a precizat avocata Georgiana Teodorescu.

Potrivit lui Teodorescu, acest caz constituie o premieră, pe rolul instanţelor figurând mai multe cauze în care bone sunt reclamate pentru comportamentul lor. Cazul Eva este primul în care instanţa s-a pronunţat.

Totodată, avocata Georgiana Teodorescu a spus că în acest caz magistraţii au acceptat ca probe înregistrările audio-video făcute de un amator, neautorizat, iar victima nu a putut fi audiată, fiind prea mică.

Înregistrările au fost realizate de mama Evei în 30 iunie 2009, după ce a sesizat că, atunci când o vedea pe bonă, fetiţa începea să plângă. Acest fapt a determinat-o pe Irina să monteze camere de supraveghere, ceea ce a dus la dezvăluirea comportamentului Lovinicăi Dinu faţă de Eva.

Decizia instanţei poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanţa condamnă, în premieră, o bonă care a maltratat copilul de care avea grijă.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Instanţa condamnă, în premieră, o bonă care a maltratat copilul de care avea grijă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei