Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2010 - Anul XV, nr. 141 (4432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Media 10 la admiterea la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două eleve din judeţul Suceava au terminat şcoala gimnazială numai cu medii de 10 şi, mai mult decât atât, au media de admitere la liceu tot 10. Cu aceste rezultate, elevele au devenit „şefele de promoţie” ale acestei generaţii de absolvenţi.

Este vorba despre elevele Iustina Crăciun, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, şi despre Petronela Nicoleta Ungurean, de la Grupul Şcolar din Dumbrăveni, ambele fiind elevele de nota 10 ale judeţului. Din clasa a cincea şi până în clasa a opta cele două eleve nu încheiat niciodată semestrul sau anul şcolar cu medii mai mici de 10, aceleaşi rezultat obţinându-l şi la evaluările naţionale din ultimele două clase de gimnaziu, la română şi matematică.

 

Selecţionată în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Astrofizică

Iustina Crăciun şi Petronela Nicoleta Ungurean sunt şi absolventele cu cele mai mari medii de intrare la liceu din Suceava.

Iustina Crăciun a terminat anul acesta clasa a opta la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni. Performanţa sa de a finaliza gimnaziul cu media 10 pare puţin în comparaţie cu rezultatele obţinute de Iustina de-a lungul anilor la diversele concursuri şi olimpiade şcolare. Eleva a obţinut locul III la Concursul naţional de astronomie şi astrofizică, a fost selecţionată în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Astrofizică şi în curând va susţine o testare de baraj în vederea calificării în lotul restrâns al României. Totodată, Iustina Crăciun a fost premiată şi la Concursul Naţional „Inventica” derulat în urmă cu câteva zile la Suceava.

Cât despre planurile sale de viitor, Iustina intenţionează să urmeze studiile liceale la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, unitate la care a absolvit şi gimnaziul.

„Este un copil deosebit, cu o inteligenţă deosebită”, a declarat mama Iustinei, Geta Crăciun. Deşi are numai medii de zece la toate materiile, mama Iustinei a spus că fata are înclinaţii spre disciplinele reale.

„La matematică nu a avut niciodată nici măcar o notă de 9. În opt ani de zile a luat doar nota 10 şi întotdeauna termina lucrările în maxim 20 de minute”, a mai spus mama Iustinei.

Pentru Petronela Nicoleta Ungurean, nota 10 nu e un rezultat ieşit din comun, întrucât a fost întotdeauna elevă de 10 pe linie. În toţi anii de gimnaziu, Petronela a participat la nenumărate competiţii, concursuri şi olimpiade şcolare şi a terminat întotdeauna pe podiumul premianţilor. Printre ultimele premii din palmaresul Petronelei amintim obţinerea locului II la Olimpiada de Educaţie Tehnologică, faza naţională, premiul II la concursul interjudeţean de matematică al revistei „Sinus”, premiul I la concursul interjudeţean de matematică „In Memoriam” şi premiul II la concursul interjudeţean de matematică „Acolada”.

 

Patru absolvenţi cu media de admitere 9,99

La o diferenţă de doar o sutime faţă de media Iustinei Crăciun şi a Petronelei Ungurean sunt patru elevi suceveni care au terminat gimnaziul cu media generală 9,99. Este vorba despre Dragoş Popescu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, Maria Ioana Calancea, de la Şcoala „Regina Elisabeta” din Rădăuţi, Anamaria Gavrilovici, de la Şcoala Nr. 1 din Bosanci, şi Ioana Irina Trufin, de la Şcoala „Bogdan Vodă” din Rădăuţi.

La nivelul judeţului Suceava, peste 70 de elevi au terminat gimnaziul cu media 10, însă media de admitere este mai mică din cauza rezultatelor obţinute la evaluările naţionale.

La polul opus al ierarhiei mediilor de admitere se situează zeci de absolvenţi de şcoală generală care au medii generale sub nota 5. „Performanţa” de a obţine cea mai mică medie aparţine unei eleve de la Şcoala Călineşti Enache, eleva dorind să intre la liceu cu media 3,99.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Media 10 la admiterea la liceu.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Media 10 la admiterea la liceu4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo lor! trimis de
(18 iun 2010, 12:02:34
Toata stima pentru acesti copii ! Insa al cui este meritul ? Al profesorilor?? Nu prea cred. Probabil 99% din merit este al parintilor ca i-au sprijinit. Educatia din tara noastra este praf din pacate ,cu atatia ministri schimbati si fara o politica buna in domeniu. Dar interesul de partid este deasupra interesului national1. Partidele au nevoie de tampiti cu scoala putina care sa execute fara sa puna prea multe intrebari.
Astia sunt votantii ideali pe care-i amagesti cu o galeata portocalie sau o pereche de cizme de cauciuc. Copiii din articolul dvs. vor ingrosa din pacate randurile emigrantilor ! Trist dar adevarat!
1.1  RE: Bravo lor! trimis de
(19 iun 2010, 10:12:10
Eu cred ca este si meritul profesorilor! Nu cred ca te-a invatat mama si tata literatura, gramatica, sa derivezi si logaritmezi! Te-a invatat mama ta chimie si fizica ? Parintilor mei le multumesc pentru ca m-au invatat sa spun Tatal Nostru, Crezul, sa dau Buna Ziua, sa ridic palaria cand trec pe langa un om mai in varsta sau o doamna! In rest totul datorez invatatoarei si profesorilor mei! Asa cum au fost ei atunci, cu bune si rele!
2.   Felicitari trimis de
(18 iun 2010, 14:06:01
felicitari copiilor ,parintilor dar si profesorilor care i-au indrumat si pregatit.
3.   Taceti !! trimis de
(18 iun 2010, 20:19:16
e bine ,dar in tara de **** asta nu au nici un viitor!si nu numai la ei ma refer la toti !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei