Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2010 - Anul XV, nr. 125 (4416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FNSA: Greva generală din administraţie va dura cel puţin până la dezbaterea moţiunii de cenzură

Luni, 31 Mai 2010 (13:48:52)

Greva generală din administraţia publică declanşată, luni, de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) va dura cel puţin până la dezbaterea în Parlament a moţiunii de cenzură, susţin liderii FNSA, care fac apel la parlamentari să nu voteze legile austerităţii asumate de Guvern.

Liderul FNSA, Valer Suciu, nu crede că Guvernul şi preşedintele României vor reacţiona în vreun fel la mişcările de protest.

"Greva generală din administraţie va dura cel puţin până la votul în Parlament la moţiunea de cenzură. Se pare că reprezentanţii Guvernului şi preşedintele României nu reacţionează în niciun fel la mişcările sindicale şi cred că nu vor reacţiona nici la aceste greve. Noi vrem şi să îi sensibilizăm pe parlamentari, indiferent din ce partid sunt, ca, la votarea legilor de austeritate asumate de Guvern, să nu treacă aceste legi", a declarat, luni, la Cluj-Napoca, Valer Suciu.

Liderul FNSA a precizat că luni se află în grevă generală, la nivel naţional, aproximativ 65.000 de sindicalişti din peste 1.600 de instituţii publice - primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate.

Guvernul a adoptat, duminică, proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile şi alte prestaţii sociale din sectorul bugetar, pentru care îşi va angaja răspunderea în Parlament.

Procedura de angajare a răspunderii va fi iniţiată începând de luni, când cele două proiecte de legi vor fi trimise Parlamentului.

Coordonatorul comisiilor de specialitate ale PNL, Varujan Vosganian, a anunţat că împreună cu câţiva colegi va redacta varianta moţiunii de cenzură a liberalilor, care să fie negociată cu PSD, dacă se va dori un text comun, sau să fie prezentată în plen.

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură după angajarea răspunderii Guvernului în Parlament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FNSA: Greva generală din administraţie va dura cel puţin până la dezbaterea moţiunii de cenzură.
 Vizualizări articol: 399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FNSA: Greva generală din administraţie va dura cel puţin până la dezbaterea moţiunii de cenzură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei