Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2010 - Anul XV, nr. 125 (4416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacău: Peste 500 de absolvenţi de clasa a XII-a de la trei licee au refuzat să intre la bacalaureat

Luni, 31 Mai 2010 (18:04:25)

Peste 500 de absolvenţi de clasa a XII-a de la trei licee din judeţul Bacău nu au intrat, luni, la proba din cadrul examenului de bacalaureat, în semn de protest faţă de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean de a modifica componenţa comisiilor de examinare, ca urmare a grevei profesorilor.

Absolvenţii care au refuzat să intre la proba C a examenului de bacalaureat sunt de la Colegiul "Costache Negri" din Târgu Ocna, de la Colegiul "Gheorghe Asachi" şi Colegiul "Grigore Moisil", ambele din Oneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectaratului Judeţean de Jandamerie Bacău, Sebastian Creţu, peste 20 de elevi de la Colegiul "Costache Negri" din Târgu Ocna au protestat, alături de părinţi, în faţa liceului, nemulţumiţi de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean de a modifica componenţa comisiei de examinare de la examenul de bacalaureat.

Totodată, 225 de elevi de clasa a XII de la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Oneşti au refuzat să susţină proba din cadrul examenului de bacalaureat.

"Elevii noştri au refuzat să intre la examen pentru că lor li se părea normal să susţină probele în faţa profesorilor lor. Cum astăzi (n.r. - luni) a fost grevă, iar o parte dintre profesori au refuzat să intre la examinări, Inspectoratul Şcolar a decis să modifice componenţa comisiilor", a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul adjunct al Colegiului "Gheorghe Asachi" Oneşti, Mihai Ursachi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, Mihaela Merticariu, peste 250 de elevi de la Colegiul "Grigore Moisil" au refuzat să intre la proba de bacalaureat după modificarea componenţei comisiilor de examinare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău a decis că examenul va fi reprogramat în următoarea perioadă.

În judeţul Bacău, aproximativ 85 la sută dintre cele aproximativ 7.000 de cadre didactice membre de sindicat sunt luni în grevă, iar marţi vor lua parte la un miting organizat în municipiul Bacău, acţiune care va fi urmată cu pichetarea sediului Prefecturii, susţin liderii sindicali locali.

Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului Liber din Învăţământ Bacău, Vasile Oprişan, deşi 85 la sută dintre cadrele didactice afiliate la SLI au semnat că vor participa la grevă, mare parte dintre aceştia au supravegheat totuşi examenele de bacalaureat.

Inspectorul şcolar general ISJ Bacău, Adrian Fuioagă, declara că speră să găsească soluţii pentru ca în locul profesorilor aflaţi în grevă să fie aduse alte cadre didactice astfel încât desfăşurarea examenului de bacalaureat să nu fie periclitată.

Proba de bacalaureat în judeţul Bacău s-a desfăşurat în 31 de centre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacău: Peste 500 de absolvenţi de clasa a XII-a de la trei licee au refuzat să intre la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Bacău: Peste 500 de absolvenţi de clasa a XII-a de la trei licee au refuzat să intre la bacalaureat2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei