Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii au cumpărat aur de la Piraeus Bank, în doar 7 luni, în valoare de peste 1,5 milioane de euro

Joi, 20 Mai 2010 (15:53:03)

Piraeus Bank România a încasat peste 6,5 milioane de lei (1,5 milioane de euro) din vânzarea a 50 de kilograme de aur şi 600 de monede, în primele şapte luni de când derulează astfel de operaţiuni, clienţii fiind în principal bărbaţi depeste 40 de ani.

Banca vinde aur de la începutul lunii octombrie 2009 şi a intermediat 700 de tranzaţii, dintre care cea mai mare a fost vânzarea a 4,5 kilograme de aur către o persoană fizică din provincie.

"Peste 70% dintre cumpărătorii de aur sunt bărbaţi, majoritatea de peste 40 de ani, în timp ce 29% sunt femei. Categoria de vârstă cea mai reprezentativă pentru femei este de 25-35 ani", a declarat pentru MEDIAFAX, şefa departamentului de vânzări corporate şi retail din Trezoreria Piraeus Bank, Alina Piciorea.

Vârsta medie a cumpărătorului de aur este de 43,27 ani.

Cel mai tânăr client care a cumpărat aur de la Piraeus Bank a avut 23 ani, iar cel mai în vârstă 71 de ani.

Un sfert dintre persoanele care au achiziţionat aur provin din mediul financiar, în timp ce 23% sunt manageri de companii.

"Astfel, cea mai mare parte a clienţilor au venituri medii sau peste medie. O categorie importantă de clienţi este reprezentată şi de persoanele care activează în domeniul IT-ului (5%), inginerii (7%) şi avocaţii (6%). Avem câţiva cumpărători din presă şi din sistemul de sănătate (5%), precum şi din învăţământ (6%)", a adăugat Piciorea.

Piraeus vinde aurul sub formă de monede şi lingouri, dar oferă şi posibilitatea răscumparării acestuia pentru clienţii care apelează în momentul achiziţionării la serviciul de custodie. Astfel, banca are garanţia calităţii iniţiale, nealterate, a produselor din aur.

Aurul este pus la dispozitia clienţilor sub formă de monede, cu o puritate de 916,7 ‰ - 22 karate, lingouri cu o puritate de 999,9 ‰ - 24 karate, sau sub formă de aur de cont, care nu presupune livrare fizică. Cantitatea minimă de tranzacţionare este de o monedă, 5 grame, în cazul lingourilor, sau 100.000 euro pentru aurul de cont.

Preţul de vânzare a aurului fluctuează în funcţie de cotaţiile XAU pe pieţele internaţionale şi include cheltuielile de prelucrare, transport şi asigurare.

Potrivit datelor prezentate pe site-ul băncii, preţul unui gram de lingou de aur a crescut de la 115 lei pe data de 13 octombrie, de când Piraeus vinde aur, la 155 de lei joi, iar al unei monede a avansat de la 838 lei la 950 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii au cumpărat aur de la Piraeus Bank, în doar 7 luni, în valoare de peste 1,5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii au cumpărat aur de la Piraeus Bank, în doar 7 luni, în valoare de peste 1,5 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei