Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Oamenii care consumă moderat alcool au o sănătate mai bună decât abstinenţii

Oamenii care consumă alcool în cantităţi moderate au o stare a sănătăţii mai bună decât abstinenţii, însă nu există dovezi ştiinţifice prin care acest beneficiu să poată fi atribuit consumului de alcool, potrivit unui studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition.

"Trebuie să încetăm să justificăm consumul moderat de alcool prin argumentul sănătăţii", a declarat endocrinologul Boris Hansel (spitalul Pitié-Salpêtrière, Paris), coordonator al acestui studiu, preluat de AFP.

 

Consumul de alcool creşte odată cu înaintarea în vârstă

Echipa sa a analizat datele clinice şi biologice colectate de la aproape 150.000 de adulţi (97.406 bărbaţi şi 52.367 de femei), care şi-au făcut analizele medicale la o clinică din Paris, între anii 1999 şi 2005. Vârsta medie a fost de 47,6 ani în cazul bărbaţilor şi de 47 de ani în cazul femeilor. 13,7% dintre bărbaţi şi 23,9% dintre femei erau abstinenţi.

Consumul de alcool creşte odată cu înaintarea în vârstă, a arătat acest studiu şi, cu excepţia persoanelor cu vârsta sub 30 ani, vinul este băutura cea mai consumată.

IMC (indicele de masă corporală), factorii de risc cardiovasculari, depresia, capacităţile respiratorii: toţi aceşti indicatori sunt mai buni în cazul persoanelor care beau cantităţi moderate de alcool (circa două pahare pe zi) comparativ cu cele care nu beau deloc alcool sau cele care fac exces.

Însă există şi alţi indicatori, luaţi prea puţin sau deloc în considerare în studii precedente, care sunt mai buni în cazul celor care consumă alcool în cantităţi moderate, precum nivelul de activităţi fizice şi cel socio-profesional. "Nu există nici un motiv să credem că un anumit consum de alcool creşte nivelul socio-profesional", a spus Hansel.

 

Cei care beau alcool moderat au un stil de viaţă mai sănătos

"Ceea ce se observă clar aici este că cei care beau alcool în cantităţi moderate au, de altfel, un stil de viaţă mai sănătos", a spus acesta. Printre ipotezele posibile, diferenţele în ceea ce priveşte stilul de viaţă par determinante. "Independent de orice, un cadru superior nu trăieşte la fel ca un muncitor", a mai spus Hansel.

Controlarea consumului de alcool ar putea fi şi influenţată genetic, vizând o mai bună capacitate de a stăpâni dependenţa.

Acest nou studiu nu arată un rol toxic al alcoolului. El nu permite nici eliminarea unui eventual rol protector în ceea ce priveşte sănătatea cardiovasculară.

Hansel este de părere că munca medicilor nu pune capăt dezbaterilor aproape pasionale în Franţa asupra rolului protector presupus al consumului moderat de alcool, în special de vin. "Însă putem transmite un avertisment", spune acesta, adăugând că argumentul sănătăţii în favoarea consumului de alcool "nu este deloc justificat astăzi".

Pentru Hansel, nu este vorba de a interzice alcoolul, ci de a face bine diferenţa între motivele pentru care se consumă alcool. "Să bei ca să fii sănătos - nu. Să bei puţin, pentru propria plăcere - da", a spus acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii care consumă moderat alcool au o sănătate mai bună decât abstinenţii.
 Vizualizări articol: 1474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Oamenii care consumă moderat alcool au o sănătate mai bună decât abstinenţii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atentie la manipulare trimis de
(20 mai 2010, 13:04:22
Cel putin de ceva vreme am observat ca se mau arunca din cand in cand cate un astfel de articol, nu stiu daca numai aici sau peste tot. Sunt niste studii discutabile, in care oamenii sunt linistiti in mod mincinos ca ar putea consuma alcool, cafea, sau altceva, si sa fie de fapt mai sanatosi (deci nu se mai pune in aceste articole problema in ce fel afecteaza sanatatea). Cateva rautati pe care le aduce cu sine alcoolul: te duce la dependenta, de care s-ar putea sa scapi mai greu, iar dependenta este a 11-a treapta a pacatului, cea de-a 12-a fiind sinuciderea, care nu are iertare - iar daca mori in stare de betie, inaintea lui Dumnezeu esti ca cel ce a murit spanzurat; ii scade omului rationamentul si poate ajunge sa faca lucruri necugetate, de care s-ar putea sa-i para foarte rau acelui om; blocheaza actiunea celulelor care se lupta cu celulele canceroase;afecteaza sanatatea ficatului; cand intra alcool in om, un etaj intreg de celule de pe cerul gurii moare; mai pot fi si altele.
2.   IARTAI DOAMNE CACI NU STIU CE FAC trimis de
(20 mai 2010, 15:42:41
Era ultimul lucru la care ma asteptam sa-l aud astazi!!!!!! De necrezut!!!!!!!!!!! Chiar sint oameni asa de fara intelepciune si cu asa putin cervel de a crede astfel de timpenii???????????? cel care a scris acest articol,nu sa gindit prima de a scrie????? VAAAAI...VAI...VAI.....vaaaai de cei ce fac asa ceva.... Va intuneca satana mintile si nici nu va dati seama.......sincer mie mila de voi!!!!!!!
3.   :) trimis de
(20 mai 2010, 17:59:25
pai se stie asta. si nu de ieri de azi, ci de sute/mii de ani. cei care spun ca alcoolul nu e bun, is niste prrosti gramada. Hristos a baut vin la cina cea de taina. cei care beau prea mult alcool, iar sunt prrosti gramada; pt ca se ajunge la patima. patima betiei. cu alte cuvinte, 1-2 pahare dupa masa e leac curat. sau 1-2 pahare dimineata inainte de a presta o munca solicitanta fizic, pt ca stimuleaza activitatea. mesajul meu : beti ceva curat si bun, nu porcarii din comert. dar cu masura .
3.1  RE: :) trimis de
(20 mai 2010, 18:09:02
Inteligentule ce esti!!!!!........articolul vorbeste de ALCOOL nu de vin.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei