Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

„Prietenie”, expoziţie semnată de fotograful Doru Halip, la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fotograful sucevean Doru Halip a fost invitat la Iaşi, înAula Magna a Universităţii „Petre Andrei”, unde s-a lansat cel de-al patrulea număr al revisteiAlecart, revistă de atitudine culturală, pentru a vernisa expoziţia intitulată sugestiv „Prietenie”. Artistul a expus 30 de lucrări, fotografii pe care le-a realizat în ultimii zece ani şi care surprind copii, tineri, persoane vârstnice, animale – câini, care, într-un fel sau altul, îşi arată prietenia.

După cum ne-a spus Doru Halip, în expoziţie nu a încercat să meargă pe o anumită nişă, doar copii sau doar vârstnici, ci a adunat cele mai bune lucrări care reuşesc să se încadreze în tema „Prietenie”. Fotografiile au fost realizate în toată lumea, pe unde fotograful a călătorit. Prezent la eveniment, lector dr. Daniel Şandru a vorbit despre două forme ale prieteniei, cea intelectuală şi cea afectivă. „Mă simt prieten cu oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată, dar ale căror cărţi m-au învăţat multe lucruri”, a explicat Daniel Şandru.

Un număr impresionant de profesori, elevi şi studenţi au admiratfotografiile executate cu mare profesionalism de Doru Halip, în care a transpus în forme, lumini şi umbre conceptul „Prietenie”, pe marginea căruia s-a vorbit la întâlnirea de la Universitatea „Petre Andrei”, de pe 17 mai.

 

„Prietenie” şi la Suceava

Alecart, revista de atitudine culturală, este realizată în parteneriat de eleviiColegiului de Artă „Octav Băncilă”Iaşi, Colegiului Naţional Iaşişi aiColegiului Naţional „Petru Rareş”Suceava, şi este editată cu sprijinulUniversităţii „Petre Andrei” din Iaşi.

Expoziţia semnată de Doru Halip va ajunge, la sfârşitul acestei săptămâni, la Suceava, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, unde poate fi admirată. Doru Halip ne-a mai spus că lucrează, împreună cu soţia sa, Claudia, la o nouă expoziţie de fotografie, care va fi vernisată în toamnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Prietenie”, expoziţie semnată de fotograful Doru Halip, la Iaşi.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
„Prietenie”, expoziţie semnată de fotograful Doru Halip, la Iaşi5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(20 mai 2010, 19:44:37
Felicitari Doru si Claudia! Doi artisti in adevaratul sens al cuvantului si niste oameni foarte simpatici!
2.   Un adevarat profesionist trimis de
(21 mai 2010, 09:23:06
Te salutam cu drag, fostii tai colegi de apartament din vremurile frumoase cu Foresta Falticeni in liga I, Tudor si Ovidiu.Ne este dor de fotografiile tale cu adevarat superbe!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei