Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ceferiştii ameninţă că opresc trenurile, din 31 mai

Joi, 20 Mai 2010 (21:11:22)

Angajaţii CFR vor opri trenurile, din 31 mai, fiind discuţii ca şi cei de la Metrorex şi transportul public să oprească activitatea de la sfârşitul lunii mai.

Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu, a declarat la finalul discuţiilor de joi de la Ministerul Finanţelor, că şi CFR-iştii vor opri trenurile intrând în grevă generală din 31 mai, nemulţumiţi de scăderea cu 25% a salariilor.

Popescu a mai spus că liderii sindicali de la Metrou şi transportul public se gândesc să ia aceeaşi decizie din 31 mai.

Liderul Confederaţiei Meridian a mai spus că cei 30.000 de mineri pensionari sunt foarte nemulţumiţi de reducerea cu 15% a pensiilor şi protestează deocamdată la nivel local, dar este posibil ca aceste conflicte să ia amploare.

Ministerele Finanţelor şi Muncii vor continua discuţiile cu sindicatele până miercuri, când Guvernul va aproba scrisoarea FMI, şi vor accepta propunerile acestora doar dacă sunt argumentate, dar acum există opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor, a afirmat premierul Emil Boc.

El a arătat, la finalul întâlnirii de joi cu sindicatele, organizată la sediul Ministerului Finanţelor, că există puncte de vedere total diferite în ceea ce priveşte majorările de taxe, care ar fi cerute de sindicate, şi menţinerea taxelor la nivelul actual, dar reducerea cheltuielilor bugetare, variantă pentru care se pronunţă Guvernul.

"Guvernul este receptiv, dar nu poate fi orb la realităţile economice", a spus Boc.

Liderul confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că din discuţiile de la Ministerul Finanţelor nu rezultă o speranţă de îmbunătăţire a scrisorii de intenţie către FMI, astfel că sindicaliştii vor face lobby pe lângă parlamentari să respingă documentul în Parlament.

Din percepţia pe care a avut-o Bogdan Hossu, guvernanţi nu vor să schimbe scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internţional (FMI), respingând astfel propunerile făcute de sindicate, cum ar fi impozitarea diferenţiată a salariilor şi pensiilor.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, în şedinţa Cabinetului, că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

Liderii PNL şi PSD au anunţat că o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pentru măsurile convenite cu FMI va fi urmată, probabil, de o moţiune de cenzură.

Surse guvernamentale declarau, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Guvernul nu are în vedere să renunţe la reducerea cu 25% a tuturor salariilor şi cu 15% a pensiilor, dar ar mai putea exista unele corecţii legate de anumite indemnizaţii sau privind pensiile sociale minime, care ar putea rămâne neafectate de măsurile de austeritate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceferiştii ameninţă că opresc trenurile, din 31 mai.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ceferiştii ameninţă că opresc trenurile, din 31 mai5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei