Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drumarii ameninţă şi ei cu greva generală din 31 mai

Joi, 20 Mai 2010 (13:40:04)

Membrii Sindicatului Naţional al Drumarilor din România (SNPDR) ameninţă şi ei că intră în grevă generală din 31 mai, alături de toţi bugetarii, nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25 la sută.

Preşedintele SNPDR, Maria Mare, a declarat, pentru MEDIAFAX, că angajaţi din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au organizat, joi, o grevă japoneză, iar de vineri până pe 31 mai vor purta un ecuson pe care va scrie "grevă generală - 25%".

Cei 2.700 de sindicalişti din aproximativ 6.500 de angajaţi ai CNADNR ameninţă că intră pe 31 mai în grevă generală, fără a organiza în prealabil greva de avertisment.

"Noi, cei de la drumuri, nu putem organiza grevă, pentru că se consideră o subminare a economiei naţionale. Dacă se întâmplă un accident sau o calamitate naturală trebuie să intervenim. Însă dacă ne taie salariile cu 25 la sută vom intra şi noi în grevă din 31 mai", a spus liderul sindical.

Sindicaliştii au ameninţat la mitingul de miercuri că pe 31 mai intră în grevă şi se vor aduna din nou în Piaţa Victoriei, pe care nu o vor mai părăsi dacă guvernanţii nu înţeleg semnalul dat de ei şi nu-şi dau demisia.

"Nu vom mai pleca până nu pleacă ei din această clădire (sediul Guvernului - n.r.)", declara preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, în timpul mitingului din Piaţa Victoriei.

Hossu spune că încercarea guvernanţilor de a anula solidaritatea între oameni nu a avut succes, astfel că în Piaţă, miercuri, s-au adunat peste 60.000 de oameni, şi nu doar sindicalişti, ci şi oameni simpli, care au blocat străzi pentru că nu mai au loc în Piaţa Victoriei.

Liderul "Cartel Alfa" i-a reamintit preşedintelui Traian Băsescu că dacă nu există un sacrificiu care să înceapă de la guvernanţi, de la patroni, atunci trebuie să demită acest Guvern şi să aducă altul în loc care să facă treabă în folosul cetăţenilor.

Dumitru Costin, preşedintele BNS, a făcut apel la toţi cei prezenţi în piaţă să voteze greva generală pentru a sancţiona "această putere nesimţită".

Marius Petcu a rupt în faţa oamenilor o copie a scrisorii de intenţie către FMI cu măsurile de austeritate, dar şi ordonanţa de urgenţă pe care a pregătit-o Guvernul cu privire la aceste măsuri.

Preşedintele executiv al Federaţiei din Învăţământ "Spiru Haret", Marius Nistor, a susţinut în faţa manifestanţilor adunaţi în Piaţa Victoriei, că dacă sindicaliştii se opresc aici, nu se rezolvă nimic, propunând intrarea în grevă generală din 31 mai.

La scurt timp după mitingul sindicaliştilor, premierul Emil Boc anunţa, în şedinţa Cabinetului, că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

El preciza că Guvernul va elabora un proiect de lege privind reducerea deficitului bugetar şi relansarea economiei, care va fi discutat mai întâi în Coaliţie şi ulterior aprobat de Executiv, în vederea asumării răspunderii pe baza unui calendar al procedurilor "aplicabil din iunie".

"Guvernul este deschis spre dialog social şi vor avea loc şi în perioada următoare întâlniri cu sindicatele. Primul-ministru nu are în acest moment opţiunea demisiei, nu şi-a scris demisia, nu există nicio demisie în alb încuiată prin vreun sertar, dimpotrivă primul-ministru şi Guvernul au ca prioritate scoaterea ţării din criză. Cred că în acest moment o demisie a primului-ministru sau a Guvernului nu ar face decât să arunce ţara în instabilitate politică, care ar duce chiar poate la amânarea acestor măsuri pe care trebuie să le ia Guvernul acum, iar orice amânare a măsurilor nu ar face decât să arunce pe umerii românilor povara unor decizii şi mai grele pentru viitor", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Guvernul intenţionează să se reunească la sfârşitul acestei săptămâni într-o nouă şedinţă în care să adopte proiectul de lege pentru reducerea cheltuielilor bugetare, astfel încât să îşi asume răspunderea în Parlament săptămâna viitoare, data preferată fiind marţi, 25 mai, au afirmat surse oficiale.

Liderii PNL şi PSD au anunţat că o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pentru măsurile convenite cu FMI va fi urmată, probabil, de o moţiune de cenzură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumarii ameninţă şi ei cu greva generală din 31 mai.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drumarii ameninţă şi ei cu greva generală din 31 mai5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei