Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Disponibilizări

Primăria Suceava, pregătită pentru restructurările cerute de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Măsurile de criză anunţate de Guvern îi vor afecta puternic pe salariaţii Primăriei Suceava, cărora nu doar că li se vor reduce salariile cu 25%, după ce la începutul anului le-au fost reduse la jumătate faţă de anii trecuţi, dar riscă să rămână şi fără locul de muncă.

“Asta este situaţia, aşteptăm să se clarifice lucrurile la nivel naţional, vom vedea ce se întâmplă, iar în măsura în care se va cere să punem în aplicare planul de restructurare din administraţie, la nivel naţional, sigur va fi pus în aplicare şi la Primăria municipiului Suceava. Este o vorbă românească – unde-i lege, nu-i tocmeală”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că a conturat deja o nouă schemă de funcţionare a primăriei, în condiţiile în care vor fi impuse reduceri de personal, dar s-a arătat sceptic în privinţa efectelor acestor măsuri de criză impuse de Guvern.

“Din păcate salariile din administraţia locală au scăzut foarte mult, aproape 300 dintre salariaţii Primăriei Suceava câştigă doar 600 de lei în mână, iar în măsura în care li se mai reduc veniturile cu 25%, nu e deloc o situaţie plăcută.

O spun cu toată sinceritatea, această măsură nu cade deloc bine, pentru că nu mai ai nici pârghiile necesare să-i ceri performanţă unui angajat care câştigă 600 de lei şi îi mai iei un sfert de salariu”, a adăugat edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, pregătită pentru restructurările cerute de Guvern.
 Vizualizări articol: 3290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Primăria Suceava, pregătită pentru restructurările cerute de Guvern1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ipocrizie trimis de
(20 mai 2010, 11:39:40
Daca nu sunteti de acord cu aceste masuri, de ce nu indemnati parlamentarii din PDL sa nu sustina aceasta aberatie, si sa se duca pe apa sambetei BOC cu toata sleahta lui de hoti, parveniti, analfabeti, mitocani, ipocriti, etc, etc....??? De ce ati cheltuit banii nostri anul trecut pe OU, STATUIE, STAUL CU OI, MOCANITA, STANI in centrul orasului, etc, etc??? Poate mai aveti si anul acesta tupeul sa sarbatoriti zilele Sucevei!!! Nu incercati, ca s-ar putea sa cadeti victima multimii adunate SA SE DISTREZE in centru orasului!!!
1.1  RE: Ipocrizie trimis de
(20 mai 2010, 12:20:46
Ba uite ca are tupeul!
****://www.monitorulsv.ro/Loca
1.2  RE: Ipocrizie trimis de
(20 mai 2010, 12:22:36
Nu ma lasa sa postez link:
Monitorul de Suceava - 20.05.2010 - Zilele Sucevei organizate cu un buget de criza
2.   I se rupe d-lui primar trimis de
(20 mai 2010, 11:52:54
De asta numai poate don primar-daca traia el din salariu acuma avea 60kg si ochelari de vedere din bazar sau a uitat cand se ruga de un director de asigurari sa-l ajute si pe el ca o duce greu ,asta in perioada de a castiga primul mandat-si asa piticul atomic
a ,,lucrat,, si in asigurari!
...cred ca cateva persoane din primarie traiesc din salariu-restul la spagi si combinatii!
3.   ... trimis de
(20 mai 2010, 17:20:03
Unde-i lege, nu-i tocmeala... valabil numai pentru prostime, in rest... negocierile sunt ca la ele acasa.
4.   Opinie logica. trimis de
(21 mai 2010, 07:29:22
Nu stiu daca este exprimata ipocrit, dar opinia primarului este logica. Un salariat platit sub standardul functiei sale, in niciun caz nu va fi un salariat eficient si, mai mult decat atat, va fi foarte usor supus unor tentatii, iar schimbarea salariatilor cum isi schimba tiganii caii ar fi cea mai proasta solutie. Solutia este optimizarea numerica a personalului urmata de plata corespunzatoare a celor ramasi, dar, abia aici, problema devine greu rezolvabila! Cine poate sa creada ca selectia va fi obiectiva, atat timp cat posturi bine platite sunt ocupate de apropiatii politici sau sau personali ai conducatorilor institutiilor desi nu sunt deloc cei mai competenti salariati? Ii va clinti cineva? Nu, din pacate acestia vor ramane si vor fi inlaturati salariati competenti, dar fara pile, iar calitatea serviciilor publice va scadea. Asta va fi efectul previzibil al reducerii cheltuielilor bugetare in administratie. Perdant va fi din nou omul de rand, contribuabilul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei