Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ghinioniştii Ballack şi Balaci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am văzut sâmbăta trecută, live, finala F.A. Cup, câştigată de Chelsea în faţa retrogradatei Portsmouth care trebuie totuşi salutată pentru prezenţa sa în acest ultim act. A fost, evident, un meci complet dezechilibrat, în pofida faptului că la pauză era totuşi 0-0. Da, dar ce 0-0!, cu nu mai puţin de 5 bare contabilizate de Chelsea, dintre ele 3 fiind opera lui Drogba care, după ultima dintre ele, sa dus şi a pălmuit atât stâlpul drept cât şi transversala, exact în locurile izbite de şuturile lui. Până la urmă a fost cât trebuia, 1-0, dar nici 10-0 n-ar fi fost exagerat, la câte ocazii şi-a creat Chelsea. Dincolo de goluri, momentul cel mai important al meciului l-a constituit accidentarea lui Ballack. A fost un fault criminal, comis cu vădită intenţie: o „coasă” aplicată fără scrupule (şi fără justificare, faza petrecându-se undeva pe la centrul terenului), infractorul ducându-se direct la piciorul lui Ballack, fără a avea sau măcar a mima intenţia de a atinge (şi) mingea. Continuarea a fost una tipic nemţească: Ballack, după intervenţia medicului, s-a dus pe picioare până pe tuşă, iar apoi a reintrat pe gazon! N-a rezistat decât câteva minute, după care a părăsit definitiv jocul. Din momentul contactului eu dădusem deja verdictul: a ratat Mondialul! Cei cu care urmăream meciul au zis că nu se poate, că a ieşit tocmai pentru a nu risca o accidentare mai gravă, că se menajează chiar pentru World Cup etc. Iată însă că „diagnosticul” meu s-a confirmat. Nu mă dau în vânt nici după fotbalitul Ballack, nici după echipa Germaniei. Nu pot însă să nu recunosc că este un jucător important, atât la club cât şi la naţionala Germaniei, şi că fără el Mondialul va fi niţel mai trist. Şi poate nici nu va stabili ierarhia corectă: cu Ballack în teren Germania poate ar fi fost (mult?) mai puternică decât fără el, chiar dacă până acum Ballack nu-mi amintesc să fi întors de unul singur vreun meci. E o dramă, oricum am privi. Asta îmi aminteşte de o alta, că tot au numele asemănătoare: cea a lui Balaci, un alt mare jucător, nerefăcut, într-un meci cu Turcia. A jucat şchipătând, şi tot şchiopătând a ratat şi un penalty. A fost, practic, sfârşitul carierei sale. Poate că Ballack va avea mai mult noroc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghinioniştii Ballack şi Balaci.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 6 voturi
Ghinioniştii Ballack şi Balaci4.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei