Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Dacă Guvernul nu vrea să vadă şi alte variante decât soluţiile propuse de el trebuie să plece

Marţi, 11 Mai 2010 (13:24:17)

Preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, marţi, înainte de începerea discuţiilor în structura de criză, că Guvernul va trebui să accepte că există şi alte variante decât cele două soluţii propuse de autorităţi, iar dacă nu va face acest lucru va trebui să plece.

Bogdan Hossu a spus că este imoral ca Guvernul să aplice una din cele două variante de soluţii propuse de autorităţi, respectiv reducerea cheltuielilor bugetare sau majorarea TVA şi a cotei unice de impozitare, pentru a proteja doar două milioane de oameni care sunt angajatori sau reprezentanţi ai grupurilor de interese şi pentru asta să plătească restul de 18 milioane.

"Există şi alte variante iar Guvernul va trebui să le accepte", a declarat Hossu.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, participă, împreună cu ceilalţi lideri ai confederaţiilor sindicale, la discuţiile de la Parlament cu preşedintele Traian Băsescu, reprezentanţii Guvernului, ai partidelor şi grupurilor politice parlamentare, grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi cu cei ai organizaţiilor patronale reprezentative la nivel naţional.

Întâlnirea a început la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică, după întâlnirea cu sindicatele, că a convenit cu liderii centralelor sindicale formarea unui grup de analiză.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu consideră că a constituit un fel de organism pe care îl conduce şi că a dispus prezenţa câte unei singure persoane din partea partidelor politice, PNL nu va participa la o astfel de întrunire.

Şi liderul PSD Victor Ponta a anunţat, luni, că formaţiunea sa nu va da curs invitaţiei preşedintelui Traian Băsescu de a participa la întâlnirea de la Palatul Parlamentului, întrucât nu doreşte ca, prin prezenţă, să gireze nişte măsuri economice cu care nu este de acord.

În urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au propus, ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8% din PIB în 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi o scădere masivă a subvenţiilor, în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Dacă Guvernul nu vrea să vadă şi alte variante decât soluţiile propuse de el trebuie să plece.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hossu: Dacă Guvernul nu vrea să vadă şi alte variante decât soluţiile propuse de el trebuie să plece5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei