Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: Peste 360 de elevi vor susţine bacalaureatul în sesiunea specială pentru olimpici

Marţi, 11 Mai 2010 (17:56:53)

Peste 360 de elevi din clasa a XII-a selecţionaţi în loturile pentru competiţii internaţionale vor participa, în perioada 6-12 iunie, la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru olimpici, care va fi organizată la Colegiul Naţional Vocaţional "Nicolae Titulescu", din Slatina.

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat vor participa elevii care se pregătesc pentru olimpiadele şi competiţiile sportive internaţionale.

"Pentru această sesiune, sunt eligibili 362 de absolvenţi de clasa a XII-a, selecţionaţi în scopul stabilirii loturilor olimpice care vor reprezenta România la
olimpiadele de biologie, chimie, fizică, astronomie-astrofizică, matematică, informatică, dar şi la diverse discipline sportive", a informat MECTS.

Înscrierea va avea loc în perioada 6-7 iunie, la secretariatul Colegiului Naţional Vocaţional "Nicolae Titulescu" din Slatina.

Conform documentului citat, elevii olimpici vor susţine probe la disciplinele de concurs stabilite de metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat astfel: în 8 iunie - limba şi literatura română (probă scrisă), 9 iunie - proba obligatorie a profilului (probă scrisă), 10 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării (probă scrisă), 11 iunie - limba şi literatura maternă (probă scrisă), respectiv afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor (după ora 18.00), 12 iunie - rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

Elevii care susţin examenul de Bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi
elaborate subiectele de examen.

De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util.

În cazul celorlaţi elevi, probele scrise de la Bacalaureat încep în 28 iunie cu Limba şi literatura română şi continuă în 29 iunie cu Limba şi literatura maternă, în 30 iunie cu proba obligatorie a profilului, în 2 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Peste 360 de elevi vor susţine bacalaureatul în sesiunea specială pentru olimpici.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Peste 360 de elevi vor susţine bacalaureatul în sesiunea specială pentru olimpici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei