Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mai 2010 - Anul XV, nr. 106 (4397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hadăr: Reducerile de salarii ar putea continua şi în 2011

Duminică, 9 Mai 2010 (16:25:53)

 Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, a declarat, duminică, după discuţiile de la Palatul Cotroceni, că preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia că dacă ordonatorii de credite nu vor aplica măsurile de reducere a cheltuielilor, diminuările salariale ar putea continua şi în 2011.

"Dacă anvelopa salarială va fi menţinută la acelaşi nivel şi în 2011 şi dacă ordonatorii de credite nu vor aplica măsurile stabilite, reducerea de salariilor va continua şi în 2011", a spus Anton Hadăr.

Liderul Federaţiei "Alma Mater" a precizat că în prezent nu există certitudini că măsurile de reducere a cheltuielilor nu vor continua şi anul viitor.

Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi aplicate până la 31 decembrie, au anunţat liderii confederaţiilor sindicale la finalul discuţiilor cu preşedintele, arătând că marţi vor discuta cu Guvernul şi reprezentanţii partidelor, iar în funcţie de rezultat vor decide dacă renunţă la proteste.

Liderul sindical a arătat că în cadrul discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu s-a decis crearea unei structuri de criză din care să facă parte sindicatele, patronatele, reprezentanţi ai Guvernului şi ai partidelor politice, rolul structurii fiind de a analiza măsurile propuse pentru reducerea cheltuielilor bugetare, dar şi soluţiile alternative.

Hossu a precizat că, în acest sens, marţi, la ora 11.00, la Palatul Parlamentului ar urma să aibă loc o primă întâlnire a structurii de criză, pentru a vedea în ce măsură vor fi acceptate solicitările sindicatelor.

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale au declarat că au cerut în întâlnirea cu şeful statului ca reducerea salariilor să se facă diferenţiat, preşedintele Traian Băsescu preferând însă reducerea liniară a acestora.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după întâlnirea conducerii Senatului cu FMI, că reprezentanţii Fondului au transmis că măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor sunt quasi-permanente, fiind aplicate atât timp cât deficitul bugetar va fi unul mare.

"Deci nu este vorba de o reducere pe trei luni, pe şase luni, ci este vorba de o reducere - dacă se va întâmpla, sper să nu - de o reducere quasi- permanentă, pentru că este clar că în clipa în care umbli cu astfel de reduceri este greu să anticipezi că vom putea să avem atât de multe resurse, încât să readucem pensiile şi salariile în acest loc", a spus Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară, după negocierile cu delegaţia FMI, că autorităţile române au ales soluţia reducerii fondului de salarii cu 25%, a pensiilor cu 15% şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA. Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hadăr: Reducerile de salarii ar putea continua şi în 2011.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hadăr: Reducerile de salarii ar putea continua şi în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei