Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mai 2010 - Anul XV, nr. 106 (4397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

“Au lucrat, apoi şi-au luat jucăriile şi au plecat, lăsând în urmă ca după război”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrări în batjocură, nepăsare şi nesimţire. Aşa caracterizează locuitorii din Obcini lucrările făcute anul trecut la reabilitarea reţelelor de canalizare şi termoficare, în urma cărora o bună parte din cartier a rămas ca după război.

Străzile sparte au fost astupate doar cu pământ şi pietriş, iar în locul spaţiilor verzi îngrijite cu multă atenţie de locatari au rămas mormane de balast şi resturi de la trotuarele distruse.

“Au venit, au lucrat cum au lucrat, cu oameni necalificaţi şi utilaje puţine, apoi şi-au luat jucăriile şi au plecat, lăsând în urmă ca după război. Am trimis adrese peste adrese, să vină să refacă ce au distrus anul trecut, dar nici măcar nu ne bagă în seamă”, a reproşat preşedintele celei mai mari asociaţii de proprietari din Suceava, Nicolae Mătăsaru, firmei Instcomp, care a lucrat pe termoficare, precum şi firmei Pfeiffer, care a subcontractat lucrarea de canalizare din zona Asociaţiei 23+27 Obcini unei alte firme.

“Din păcate, iar s-a mers pe acea manevră prin care o firmă mare câştigă o lucrare, ca apoi să o subcontracteze unor alte firme, care lucrează mai ieftin, dar prost. Când au venit să facă săpăturile pe canalizare, anul trecut, nu aveau nici cu ce sparge strada, loveau în beton cu cupa excavatorului, de au speriat toţi oamenii de pe stradă, de cum le răsuna în casă. Apoi, la blocul 36 au uitat să-i facă racordul la canalizare şi s-au trezit oamenii cu subsolul inundat”, a povestit preşedintele Asociaţiei 23+27 Obcini.

În urma lucrărilor de anul trecut locuitorii din asociaţia pe care o conduce au rămas cu câteva străzi distruse în totalitate, atât carosabil cât şi trotuare, fără spaţii verzi, cu intrările în bloc transformate într-un fel de uliţă, cu pământ şi pietriş, cu mormane de balast uitat în stradă încă de anul trecut, dar şi cu canalele de intervenţie la reţeaua de gaz astupate cu pământ, lucru periculos pentru locatarii din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Au lucrat, apoi şi-au luat jucăriile şi au plecat, lăsând în urmă ca după război”.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
“Au lucrat, apoi şi-au luat jucăriile şi au plecat, lăsând în urmă ca după război”3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pana cand? trimis de
( 8 mai 2010, 11:15:22
nu vreau sa fiu rau dar asa este!
si in cartierul obcini traiesc oameni.
si mai bine isi rupeau gatul anul trecut cand toti politicienii nostri cerseau voturi in cartierul nostru. oare pana cand ii vom mai tolera?
de cativa ani de sarbatorile de iarna in obcini nu este nici o ghirlanda de lumini.
drumurile sunt ca dupa razboi.
nu meritam si noi civilizatie?
sau suntem buni numai la vot si la platit taxe si impozite?
1.1  RE: Pana cand? trimis de
( 8 mai 2010, 16:52:43
da mintea romanului cea de pe urma. Prostii trebuiau sa se gandeasca inainte de a vota si a lua galeata.
Pentru asti prosti si multi suferim cu totii!
2.   Restul "epavei" Obcini trimis de
( 8 mai 2010, 11:27:34
Asta e doar aperitivul. Sa se urce si mai in sus in Obcini ca astfel de platforme de razboi sunt raspandite prin tot cartierul. Mai ales pe strazile principale. Unii se chinuie sa isi construiasca un mic spatiu verde pe langa bloc si vin idiotii cu 3 clase de la ISPA si fac din ele ferfenita. Pe strada mea au schimbat pana acum de doua ori conductele intr-un interval de 2-3 luni. Acum ca au terminat (intr-un final) cu reschimbatul conductelor, toata munca lor a ramas in stand-by. Am multe poze de prin cartier cu aceste locuri. De-as avea acum posibilitatea de a le posta, cu draga inima as face-o!
3.   Distrugeri trimis de
( 8 mai 2010, 13:45:34
nu numai in cart.Obcini este aceasta situatie. Peste tot pe unde au trecut si trec aceste firme de reabilitare, ramine totul distreus. Copaci taiati, garduri vii scoase din pamint, abia s-au pavat unele trotuare ( vezi B-dul G.Enescu) si deja au fost distruse.....si cite,cite, alte distrugeri.....este fara comentarii. Unul face si reface si unul distruge. Oare, ce inseamna asta? In Romania nu se dau amenzi, nu se dau in judecata aceste firme, ce se intimpla de fapt? nimeni nu stie.....stam asa ca in timpul razboiului......FELICITARI organelor de conducere locale ! .....
4.   Vina Primariei trimis de
( 8 mai 2010, 14:52:35
Eu cred ca Primaria are aici o mare parte de vina, pentru ca permite astfel de atitudini. Cu siguranta ca in contractul incheiat de firmele respective cu Primaria trebuie sa fie si un punct care sa prevada ca trebuie lasata zona curata (daca nu este e tot vina Primariei). Problema este ca Primaria nu aplica prevederile contractului. De ce? Probabil sunt anumite interese...
4.1  RE: Vina Primariei trimis de
( 9 mai 2010, 17:11:24
Domnule, nu te supara dar esti de pe alta lume. Cum sa amendeze prelipcarul portocaliu pe cel care a facut lucrarea, daca acesta a cotizat primarului.
5.   Incompetenta!!! trimis de
( 9 mai 2010, 20:24:21
Preseditnele de la asociatia 23+27 trebuia sa ia masuri la momentul respectiv. La finalizarea lucrarilor el a fost cel care si-a dat semnatura pe procesul verbal de predare primire a lucrarilor. Fara acea semnatura frmele nu ar fi incasat bani. Chiar eu personal i-am atras atentia asupra unor aspecte de la blocul in care locuiesc si nu a luat nicio masura. DOMNULE PRESEDINTE, CE PAZESTI ACOLO???
6.   Dlui Romega trimis de
(10 mai 2010, 11:04:17
Ma vad nevoit sa va felicit din nou pentru realismul prezentarii si pe ceilalti comentatori deasemeni.Asta este cruda realitate,dar din pacate doar noi o vedem,o sounem,dar nu-i pasa nimanui,ma refer aici la cei in drept sa se ocupe de problemele astea.Pot spune un lucru bun care se intampla in sfarsit,aducerea gurilor de canal la nivel cu asa zisul asfalt si respectiv petece,dar ,daca masura va continua pe toate strazile este un lucru bun.Am mai auzit de cateva ori promisiunea portocalului din Areni ca sunt prioritati 3 strazi:22 decembrie,Zamcei si Dornelor dar nu s-a referit si pentru ce an ar fi prioritati!Stie oare ala cum arata 22 dec dupa ploaia de ieri?Ar face bine sa incerce un drum pana la soacra lui Base sa vedem daca poate ajunge la destinatie.In fine,cred ca ar fi bine sa se declare cartierul Obcini sinistrat,poate asa o fi avand sanse sa se mai refaca ceva pe acolo.Dle Romega,baga carbuni in continuare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei