Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mai 2010 - Anul XV, nr. 106 (4397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Logodna” dintre folk şi rock

Concert de zile mari cu trupa Compact, pentru o sută de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un concert de zile mari a avut loc joi seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, concert în care s-au „logodit” folkul şi rockul de bună calitate, Adrian Sărmăşan şi legendara trupă Compact oferind sucevenilor o seară magică.

Chiar dacă au ştiut de la început că la Suceava s-au vândut aproximativ o sută de bilete, artiştii au promis că nu vor suspenda spectacolul, cum au făcut-o alţi artişti, şi au cântat ca pentru o mie de fani.

„Cântec pentru prieteni”, cum s-a numit spectacolul trupei Compact, care face parte dintr-un turneu naţional de promovare prin 50 de oraşe, a fost deschis de Adrian Sărmăşan, care a reuşit să smulgă aplauze chiar de la prima piesă. Fie că a interpretat piesa „De ce?”, „Spune, Cosmine...”, un cântec haiducesc, „În ţara moţilor”, la care publicul a fost îndemnat să cânte împreună cu artistul „No, că hai să merem în Ţara Moţilor”, sau o piesă a marelui Bob Dylan, „Blowing in the wind”, publicul a aplaudat şi “a intrat” în povestea frumoasă a folkului.

 

„Puţini, dar adevăraţi”

După circa 25 de minute de folk, pe scena suceveană s-a ridicat o mare de fum şi publicul a savurat un moment muzical deosebit, executat la clape de Adrian Kiselef, unul dintre cei patru membri ai formaţiei Compact.

S-au auzit, apoi, versurile piesei „Jocul ielelor”, care i-a făcut pe suceveni să se ridice în picioare şi să aplaude la scenă deschisă. Versurile „Cine goneşte prin noapte ca vântul?/ E-un tată ce ţine la piept al său fiu./ Calul în goană înghite pământul/ Şi-n haos îi zboară copilului gândul/ Îi zboară-n pustiu/” au răsunat, din ce în ce mai tare, în sala Casei de Cultură. În acest timp, şi-au făcut apariţia pe scenă şi ceilalţi trei membri ai trupei Compact, Paul Ciuci – voce şi chitară, Aurel (Leluţ) Vasilescu - tobe şi Adrian (Coco) Tinca – chitară.

Cei câţiva prieteni suceveni, cei aproape o sută de fani Compact, care au scos din buzunare 40 sau 30 de lei pentru un bilet, au aplaudat frenetic evoluţia formaţiei favorite, care cântă şi ne încântă de peste 30 de ani. Puţini, dar adevăraţi, motiv pentru care Paul Ciuci le-a mulţumit în repetate rânduri pentru faptul că au făcut un efort şi au venit la spectacol, scoţând bani din buzunar pentru bilete.

„Sunteţi faini, sunteţi un public bestial!”, a mai spus Paul Ciuci, care nu a mai venit la Suceava, într-un concert în sală, din anul 1993. Acum patru ani, împreună cu alte trupe româneşti, a cântat în aer liber, cu ocazia zilelor oraşului.

 

„Cântec pentru prieteni”

Ca o poveste fără sfârşit, spectacolul a decurs într-o atmosferă prietenească, caldă, în care artiştii au interpretat, ca pe vremuri, piese de neuitat precum „Cântec pentru prieteni”, „Mi-e tare dor de tine”, „Trenul pierdut”, „O noapte şi-o zi”, „Fata din vis”. După aplauze îndelungate, la finalul spectacolului, artiştii au fost rechemaţi pe scenă pentru un bis. Paul Ciuci, împreună cu colegii săi, a interpretat o piesă dedicată tuturor celor plecaţi departe de casă, „Întoarce-te acasă”. Cu un sunet de calitate, efecte speciale, lumini, fum, concertul a fost unul foarte reuşit, pe placul publicului sucevean.

Trebuie remarcat faptul că artiştii, împreună cu echipa tehnică, în total vreo 15 oameni, au venit la Suceava, au montat o zi întreagă decorurile, au cântat mai bine de două ore, şi asta din respect pentru public. Din biletele vândute la Suceava, poate că artiştii şi-au acoperit cheltuielile cu transportul, restul cheltuielilor fiind acoperite din propriile buzunare. Cu toate acestea, nu au anulat spectacolul, fapt pentru care trebuie aplaudaţi şi artiştii, şi impresarul.

 

„Timpul nu este duşman decât atunci când artistul este fals”

Paul Ciuci, liderul trupei Compact, a declarat că „în acestturneu suntem implicaţi şi ca artişti şi ca organizatori… Nu avem sponsori, nu ne ajută nimeni în acest sens. Vrem să arătăm că un artist trebuie să iasă şi pe vreme bună şi pe vreme rea să arate că încă mai crede în ceea ce face … publicul se câştigă prin atitudine, muzică şi creaţie de către artist. Timpul nu este duşman decât atunci când artistul este fals, neconvingător şi creat artificial sau foloseşte în mod eronat titlul de artist”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert de zile mari cu trupa Compact, pentru o sută de suceveni.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Concert de zile mari cu trupa Compact, pentru o sută de suceveni5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei