Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mai 2010 - Anul XV, nr. 106 (4397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Reducerea salariilor şi a pensiilor va fi quasi-permanentă

Duminică, 9 Mai 2010 (13:35:38)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după întâlnirea conducerii Senatului cu FMI, că reprezentanţii Fondului au transmis că măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor sunt quasi-permanente, fiind aplicate atât timp cât deficitul bugetar va fi unul mare.

"Am întrebat dacă aceste măsuri sunt temporare sau nu. Răspunsul a fost evaziv: «Ele vor fi aplicate atâta vreme cât deficitul se va afla în respectivele zone. Dacă economia va creşte şi aveţi mai multe resurse, puteţi să reveniţi»”, a spus Geoană.

El a arătat că nu este vorba de o reducere a salariilor şi pensiilor pe trei sau şase luni, aşa cum se spunea, ci de una "quasi-permanentă".

"Deci nu este vorba de o reducere pe trei luni, pe şase luni, ci este vorba de o reducere - dacă se va întâmpla, sper să nu - de o reducere quasi- permanentă, pentru că este clar că în clipa în care umbli cu astfel de reduceri este greu să anticipezi că vom putea să avem atât de multe resurse, încât să readucem pensiile şi salariile în acest loc", a spus Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, după negocierile cu FMI, fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar va fi redus cu 25%, iar până la sfârşitul anului şefii de instituţii au obligaţia să-şi facă selecţia, să-i aleagă pe cei mai buni, şi nu clientela politică, în aşa fel încât în anul 2011, menţinându-se anvelopa salarială şi în speranţa creşterii economiei, salariile să poată reveni la cele pe care le au acum. Această măsură trebuie luată de la 1 iunie.

În ceea ce priveşte pensiile, şeful statului a anunţat că Guvernul îşi va menţine transferul de 1,7 miliarde euro la fondul de pensii, dar pentru a acoperi pensiile la nivelul actual - şi numeric, şi nivel de plată - ar mai trebui încă circa 500 de milioane de euro, care nu există şi, ca atare, este previzibilă o reducere a pensiilor cu 15 la sută.

Şeful statului a anunţat şi reducerea subvenţiilor, precum şi faptul că ajutorul de şomaj se va reduce cu 15%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Reducerea salariilor şi a pensiilor va fi quasi-permanentă.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Reducerea salariilor şi a pensiilor va fi quasi-permanentă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei