Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mai 2010 - Anul XV, nr. 106 (4397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu nu este de acord cu reducerea diferenţiată a salariilor, spunând că ar genera blocaje

Duminică, 9 Mai 2010 (17:05:10)

Preşedintele Băsescu a anunţat, duminică, că a convenit cu liderii centralelor sindicale formarea unui grup de analiză, dar că nu este de acord cu reducerea diferenţiată a salariilor, spunând că aceasta ar genera blocaje, însă va transmite guvernului această propunere a sindicatelor.

Preşedintele a spus că a fost, printre altele, de acord cu propunerea sindicatelor privind noua lege a învăţământului, ca titularizarea în învăţământ să se facă la nivelul localităţilor, ceea ce în opinia sa reprezintă o abordare corectă.

Băsescu s-a arătat de acord cu propunerea sindicaliştilor care vizează protecţia juridică a funcţionarilor, propunere pe care a considerat-o utilă în contextul modernizării legislaţiei româneşti. El a spus că, personal, în perioada în care a fost primar general al Capitalei, a avut 500 de procese pe care a trebuit să le plătească din propriul buzunar.

Pe de altă parte, el a precizat că va transmite guvernului propunerea sindicaliştilor de reducere diferenţiată a salariilor, deşi a arătat că, personal, nu este de acord cu asemenea posibilă măsură, deoarece va genera blocaje.

Preşedintele Traian Băsescu a opinat că o repartizare unică din punct de vedere procentual este singura soluţie, care nu lasă loc de nenumărate negocieri.

Şeful statului a mai fost de acord, dar cu rezerve faţă de solicitarea sindicatelor să se înceteze transferul de 0,5% contribuţie pentru fondul de pensii către pilonul doi de pensii.

"Eu ştiam că acest transfer încetează, sindicatele ştiau că nu încetează sau nu va înceta", a spus Traian Băsescu.El a apreciat că această contribuţie de 0,5% ar putea să "îndulcească" procentul de reducere de 15% care urmează să fie aplicat pensiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu nu este de acord cu reducerea diferenţiată a salariilor, spunând că ar genera blocaje.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu nu este de acord cu reducerea diferenţiată a salariilor, spunând că ar genera blocaje0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei