Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 apr 2010 - Anul XV, nr. 96 (4387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, veteranilor: Sper că respectul instituţiilor statului compensează o parte din lipsuri

Marţi, 27 Aprilie 2010 (16:22:06)

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, într-un mesaj transmis veteranilor, că eforturile şi suferinţele acestora nu vor fi niciodată răsplătite la adevărata valoare, dar a adăugat că speră că respectul acordat de instituţiile statului şi de tinerele generaţii compensează măcar în parte pierderile.

Mesajul preşedintelui a fost citit de secretarul CSAT, generalul Ion Oprişor, la o ceremonie dedicată Zilei Veteranilor de Război.

"Eforturile şi suferinţele dumneavoastră nu vor putea fi niciodată răsplătite la adevărata lor valoare. Sper ca respectul pe care vi-l acordă instituţiile statului, tinerele generaţii, copiii, nepoţii şi strănepoţii compensează măcar în parte pierderile şi lipsurile pe care le-aţi îndurat", se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu pentru adunarea solemnă dedicată Zilei Veteranilor de Război, mesaj citit la ceremonie de generalul Ioan Oprişor, secretarul CSAT.

Preşedintele a transmis de asemenea aprecierea sa pentru Asociaţia Veteranilor de Război, condusă de generalul Marin Dragnea, subliniind că, în pofida tuturor greutăţilor din cei 20 de ani de la înfiinţare, asociaţia "a acţionat consecvent în scopul apărării drepturilor şi intereselor legitime ale pensionarilor militari şi pentru realizarea unei cât mai bune protecţii sociale".

"Să nu uităm efortul celor care în prezent, folosind exemplul dumneavoastră de pe câmpul de luptă, desfăşoară misiuni în teatrele de operaţii, în Kosovo şi Afganistan. Militarii români sunt apreciaţi pentru buna pregătire profesională, dăruirea şi participarea cu succes în cadrul forţelor multinaţionale, contribuind astfel la promovarea imaginii noastre în lume", se mai arată în mesajul şefului statului.

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, le-a spus veteranilor în mesajul rostit că, alături de foştii camarazi de arme, ei sunt "făuritorii istoriei veacului care a trecut, mărturiile fiind încrustate adânc pe lespezile monumentelor presărate în drumul eliberator al Armatei române în cele două conflagraţii mondiale şi în cartea faptelor eroice dovedite pe câmpurile de bătălie, pentru apărarea patriei şi păstrarea fiinţei neamului românesc".

"Din întâlnirile pe care le-am avut cu veteranii de război cu diverse ocazii şi din vizitele de lucru efectuate în teritoriu, cunosc problemele cu care vă confruntaţi. Personal, dar şi prin specialiştii Direcţiei pentru calitatea vieţii militarilor, din cadrul ministerului, cu atribuţii în asigurarea asistenţei veteranilor, vă vom fi aproape cu cele mai bune soluţii în sprijinul dumneavoastră", a mai spus Oprea.

"În calitate de ministru al Apărării Naţionale şi de militar care păstrează în suflet, cu mândrie, valorile fundamentale ale ostaşului român - onoarea, demnitatea, disciplina şi solidaritatea -, vă prezint onorul întregii Armate Române, dragi veterani, de Ziua dumneavoastră. Pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă pe timpul războiului, în anii grei de transformări care au urmat, dar şi în viaţa personală, pentru faptul că aţi trecut cu bine şi cu fruntea sus peste greutăţile vieţii, vă asigurăm de întreaga noastră recunoştinţă şi preţuire", a mai spus Oprea.

El a reamintit că tânăra generaţie de militari, "care acţionează cu determinare şi curaj în teatrele de operaţii, pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale, au avut şi au ce învăţa de la veterani, din bogata experienţă" a veteranilor de război.

O parte dintre veterani au fost decoraţi cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler. S-a citit Ordinul general privind avansarea onorifică a veteranilor de război din MApN şi MAI cu ocazia Zilei Veteranilor de Război şi s-a citit Ordinul ministrului Apărării privind conferirea Emblemei de onoare a Armatei României unor ofiţeri şi subofiţeri, o parte dintre cei distinşi nefiind însă prezenţi la ceremonie.

La finalul ceremoniei a dorit să ia cuvântul şi vicepreşedintele Uniunii Veteranilor de Război din România. "Bătrâni care au luptat pe front au fost expropriaţi de terenuri, case şi diverse bunuri", a spus el , adăugând că după Revoluţie ar fi trebuit să le primească înapoi conform Legii 10.

"Autoritatea Naţională pentru Restituirea Bunurilor Confiscate în perioada comunistă recurge la o serie de acţiuni murdare până la falsificarea situaţiei reale a beneficiarului de despăgubire", a spus el, cerând conducerii MApN să intervină pentru a se aplica legea 10 pentru veterani în mod corect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, veteranilor: Sper că respectul instituţiilor statului compensează o parte din lipsuri.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, veteranilor: Sper că respectul instituţiilor statului compensează o parte din lipsuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei