Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 apr 2010 - Anul XV, nr. 96 (4387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol

Stradă surpată peste o lucrare ISPA finalizată anul trecut, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O porţiune a străzii Nicolae Bălcescu, din centrul municipiului Suceava, s-a prăbuşit ieri, sub roţile autoturismelor care treceau prin zonă, în scurt timp zeci de maşini picând în capcana apărută din senin.

Groapa din zona intersecţiei străzii Nicolae Bălcescu cu strada Ciprian Porumbescu a apărut prin surparea betonului turnat anul trecut, după finalizarea lucrărilor de montare a unei noi conducte de canalizare prin programul ISPA.

Anunţată despre acest incident, firma Pfeiffer a trimis ieri o echipă care a decopertat strada pe porţiunea prăbuşită, descoperind că sub stratul de beton turnat s-a creat un gol, prin spălarea prundişului turnat de apele subterane.

“Centrul Sucevei e o zonă cu multe probleme în privinţa apelor subterane. Nivelul freatic este destul de ridicat şi sunt multe surse de apă care nu sunt controlate. Anul trecut, când s-au făcut lucrările ISPA, apele au inundat nu doar subsolurile blocurilor din zonă, ci şi şanţurile săpate, îngreunând execuţia lucrărilor programate. O parte din sursele de apă au fost identificate şi controlate, dar unele reprezintă şi acum un mister. Le-am cerut celor de la Pfeiffer să refacă lucrarea şi să verifice, pe cât posibil, şi zonele adiacente, pentru că această surpare ar putea să nu fie singura, dacă apele au spălat stratul de balast care susţinea betonul turnat”, a declarat ieri viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, care coordonează lucrările ISPA.

Echipa trimisă de firma Pfeiffer a turnat un nou strat de umplutură în groapa rămasă după decopertarea betonului spart, iar după tasarea acestuia a fost turnat din nou un strat de beton.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stradă surpată peste o lucrare ISPA finalizată anul trecut, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Stradă surpată peste o lucrare ISPA finalizată anul trecut, în centrul Sucevei1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aviz comandantului supra si superveghetor trimis de
(27 apr 2010, 13:54:26
V-ati pus macar vreodata intrebarea marite supervizor al comandamentului suprem din primarica,daca exista macar o strada readusa la stadiul care va e atat de drag si-l pomeniti permanent ,,,de circulatie cat de cat''''??La ce mama dracului mai o faceti pe prostul si bateti cu pumnul in masa in fata camerelor de luat vederile si mintile oamenilor ca penalizati,verificati,admonestati,cand absolut nimeni nu baga in seama aberatiile si idioteniile zonei de inteligenta ZERO din mijlocul Areniului??Dar cei mai prosti suntem tot noi bineanteles,pentru ca suportam minut cu minut indolenta,prostia,nesimtirea celor care se imbuiba pe spatele nostru si care ne mai si indeamna sa fim corecti,sa ne platim darile si daca se poate sa sarim repede cu stampila pe culoarea corecta,prelungindu-le perioada de gestatie a averilor care bineinteles ,,nu exista decat in mintea noastra si care oricum a fost facuta cu sudoarea fruntii,si dupa ce a pus gaj bicicleta proprie,apoi a facut primul milion de euro.''
2.   Mai usor trimis de
(27 apr 2010, 17:03:47
mai usor mai ANACONDA, sa nu faci apoplexie puisor.....fa exercitii de respiratie.....calm puisor, calm.....
2.1  RE: Mai usor trimis de
(28 apr 2010, 00:19:00
tu 123 franar de meserie, nu ai putea sati vezi de saniuta ta?
Pe aici circula masini si s-ar putea sa te ranesti.
2.2  RE: Mai usor trimis de
(28 apr 2010, 01:17:08
Pentru EU123 ai face bine sa-ti gestionezi gainaria in asa fel sa nu ti-o manance vulpile,ca in zona aia ataca grozav vulpile cica!In ce priveste starea orasului iti pot da lectii in mod categoric si despre cum arata si despre cum ar trebui in realitate sa arate un oras,nu stadiul de comuna (primitiva) in care am fost adusi.Cred ca ar fi cazul sa te uiti la steagul pe care-l fluturi sa vezi daca nu s-a decolorat partitura.Pot usor previziona anumite schimbari de culoare daca interesele o cer,asa ca nu sta prea aproape de steag sa nu patesti ceva daca bate vantul{schimbarii}.Am si speranta si certitudinea ca votantii nu o sa mai poata fi prostiti multa vreme cu un pix,o galeata sau 20 de lei.Multe succesuri in continuare.Auguri.....
3.   Ce Calm? trimis de
(27 apr 2010, 19:03:55
Las ca vine SIMETRICA si rezolva problema dom viceprimar. ca e doar firma lu fratele lu sefu:))) Eu zic sa pavati toate strazile cu pavele de la Simetrica. Da nu cred ca ii ajunge, atunci cred ca o sa paveze si blocurile cu pavele. Ce dracu mai pavati ca la spital ati terminat. Hai dom primar ce dreacu n-ai imaginatie.
4.   ESTE DOAR INCEPUTUL trimis de
(27 apr 2010, 19:39:21
Pina a incepe grozavele lucrari,nu au fost surpari pe N.Balcescu.Ar trebui contactata o firma dintr-un sat din UE sa ne explice cum de la ei nu se intimpla asemenea fenomene.
5.   Ce fel de conducte puneti????????? trimis de
(28 apr 2010, 09:19:00
Da ce faceti dom' primar?????? Ati comandat cumva conducte cu gauri? Ne-ati aburit ca inlocuiti conductele pt ca sunt antice, vechi si de demult si ca de asta sunt pierderi...ca le inlocuiti cu altele noi s.a.m.d.
Pai cum se face ca , cu cele vechi, nu se surpa nici o strada si acum, cu minunatiile astea noi, se surpa toate????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei