Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 apr 2010 - Anul XV, nr. 96 (4387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Certaţi cu ordinea

Cod roşu după ieşirile la grătare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După un weekend cu soare, zonele verzi ale Sucevei arătă jalnic. Sucevenii au dovedit încă o dată că ştiu să se distreze şi să profite din plin de vremea cu soare, dar n-au învăţat încă să strângă mizeria rămasă în urma lor.

Resturi alimentare, sticle, pahare, farfurii şi pungi de plastic, cutii de aluminiu şi hârtii. Asta am găsit în urma sucevenilor care au preferat să-şi petreacă sfârşitul săptămânii la aer liber în zona Mănăstirii Zamcă şi a pădurii Şcheia.

Chiar dacă petrec câteva ore în jurul grătarelor şi se distrează cu muzica ce sparge boxele din maşini, amatorii de „iarbă verde” nu găsesc câteva minute pentru a strânge gunoaiele şi deşeurile rămase în urma lor.

Aşa se face că pădurile din preajma Sucevei s-au colorat nu doar în verde, ci şi în roşu, albastru şi mov de la pungile sau sticlele de bere lăsate la întâmplare. Chiar dacă lângă Zamca există tomberoane, cei care au petrecut acolo au uitat regulile bunului-simţ şi nu s-au obosit măcar să strângă resturile grămadă şi să le ducă la tomberon. Situaţia e şi mai jalnică în pădurea din zona Şcheia, unde petrecăreţii au lăsat deşeurile chiar în mijlocul drumului şi în pârâiaşul de alături.

„Responsabilitatea primăriei este să amenajeze cu echipament minim zonele respective, pentru ca cei care vin la grătar să aibă unde arunca deşeurile. Nu e responsabilitatea noastră de a face controale, putem doar sesiza aceste cazuri şi participa împreună cu Garda Regională de Mediu la efectuarea controalelor”, a declarat Constantin Proboteanu, directorul Agenţiei de Protecţia Mediului Suceava.

 

Amenzi de până la 2.000 de lei

La rândul său, Constantin Huţupaş, comisarul şef al Gărzii Regionale de Mediu, a precizat că instituţia îşi va începe mai intens activitatea după 1 mai, când numărul celor care vor merge la grătare va creşte.

„În perioada de grătare se fac patrulări în fiecare weekend în zonele din oraş. Deocamdată, nu am făcut nici un control pentru că nu era destul de cald”, a precizat Huţupaş.

Dacă nu există spaţii amenajate special pentru grătare, iar legea bunului-simţ nu funcţionează, ultima soluţie ar fi amenzile. „Cei care nu vor strânge deşeurile în urma lor riscă o amendă între 200 şi 2.000 de lei”, a mai adăugat Constantin Huţupaş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cod roşu după ieşirile la grătare.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Cod roşu după ieşirile la grătare4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania trimis de
(27 apr 2010, 11:57:31
Si eu mi-am stricat weekend`ul la Putna pintre mormane de gunoaie shi manelisti....am vrut sa ma relaxez la iarba verde ...dar a fost imposibil ...si se pare ca in Roamania nu ai unde ..din pacate...se pare ca oriunde te-ai duce dai de acei oameni care is facuti sa iti f--a weekend`ul ...... .(Plec pe Marte)sad
2.   O rusine trimis de
(27 apr 2010, 12:54:56
Mizerabili,ce sa le ceri!?!? oare asa ceva fac toti chiar si pe linga casele lor?? si mai sunt alti care si se lamenteaza ca nu se face curat,pai daca nu vor sa pastreze curatenia, nu au cei 7 ani de-acasa si nu stiu sa fie civilizati...Dupa parerea mea amenzile care le-au pus astea sunt prea mici......
3.   GREU trimis de
(27 apr 2010, 18:34:06
E foarte greu sa ia si un sac de gunoi in masina cu care merg la gratar. Nu au loc sa mai puna si un sac GOL de gunoi. Ce nu intelegeti? A si creste si consumul la masina daca aduc gunoiul pina la primul buncar. Trebuie sa mai opreasca , sa se dea jos din masina second hand, sa deschida si portbagajul. e prea mult pentru ei. E mai usor sa-l lase la intimplare.
A si a doua saptamana se pling ca e mizerie in locul asta frumos:))
Hai sa mergem si in alt loc. Pacat ca suntem multi si nu mai avem locuri asa multe de murdarit.
4.   MARLANII SI GRATARU trimis de
(27 apr 2010, 19:31:42
Ce poti sa ceri de la niste tzopirlani care s-au trezit dupa Rev.cu BMW-ul dar cu apucaturi din catunele de unde au venit.Inca o generatie mai trebuie dar cu conditia sa urmeze un invatamint cu ore de educatie civica si mai putin cu de aia psdista marxist leninista.
5.   Good point trimis de
(27 apr 2010, 20:17:19
Mizeria in natura, ca mizeria...e o boala veche a romanilor. Cel mai enervat este faptul ca mergi si tu sa te desprinzi de forfota orasului si cand te asezi pe paturica sa te relaxezi, incepi sa auzi: "Zi-le ma...hop hop...la misto, la misto...". Singura natura care ma enerveaza este natura umana. E cea mai mizerabila.
6.   De sarbatori mai bine stai acasa trimis de
(28 apr 2010, 13:48:17
am avut si eu o experienta neplacuta chiar de pasti. am fost la lacul rosu, la o pensiune. am facut o exceptie de la regula mea de aur de a nu iesi la munte sau in general in natura cand sunt sarbatori si multa lume prin zona. stiam cam ce ma asteapta. nu m-am inselat. zona era impanzita de masini, gratare, muzica si mizerie.in ziua cand ne-am cazat, nu era tipenie de om, parau, verdeata, liniste, stele...de a doua zi capul imi era ca un butoi, plin de muzici pana tarziu in noapte. din pacate nici proprietarii pensiunilor si nici autoritatile nu asigura curatenia in zonele turistice. malurile paraielor sunt pline de mizerii, spatiile verzi-la fel. concluzie 1: in romania nu se stie sa se faca turism, ofertantii n-au nici o treaba cu turismul, iar turistii se multumesc cu o oferta jalnica si n-au bun-simt si masura. controalele si amenzile sunt povesti de adormit copiii. puturosii de la garda de mediu si din politie nu misca un deget. concluzie 2:nu mai ies din casa de sarbatori.
7.   Recomandare trimis de
(28 apr 2010, 18:06:02
recomandare: daca nu vreti gratare, manele si mizerie, mergeti in locatii unde nu se poate ajunge cu masina. acolo ajung numai cei cu rucsacul in spate, care nu-si permit sa care cu ei casetofoane, lazi de bere, gratare, dispusi sa-si stranga propriile deseuri si care se multumesc cu susurul izvorului si linistea padurii. la mare e de mers in afara sezonului turistic, cand chiar poti sa auzi si sa vezi marea, cand chiar ai loc de pus o patura pe plaja, cand nu te simti prost ca nu dai bani pe nimic. romania e totusi o tara tare frumoasa, pacat ca este locuita, cum zicea cineva. putem invata din asta, vizitand romania fara a intra prea mult in contact cu conationalii nostribig grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei