Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 apr 2010 - Anul XV, nr. 89 (4380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norul de cenuşă vulcanică va elibera luni seară vestul ţării; la sol nu este pericol de poluare

Luni, 19 Aprilie 2010 (13:28:50)

Norul de cenuşă vulcanică se va restrânge până luni seară, eliberând astfel partea de vest a României, datele transmise de specialişti infirmând totodată şi ipoteza unei posibile poluări la sol în următoarele două zile.

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) informează, luni la prânz, citând o progrnoză a Centrului Internaţional de Avertizare pentru Aviaţie privind Cenuşa Vulcanică, că norul de cenuşă se va restrânge treptat pe parcursul zilei de luni, partea de vest a ţării urmând să fie eliberată până în jurul orei 21.00.

Totodată, din informaţiile transmise de specialişti rezultă că în următoarele două zile nicăieri în România nu vor apărea poluări la sol.

"Aministraţia Naţională de Meteorologie a rulat în această dimineaţă modelul de dispersie a cenuşii vulcanice la nivelul solului. Conform rezultatelor acestei rulări, în stratul 0 - 2.000 de metri, pe parcursul zilei de astăzi (luni, n.r.) nu există deplasări ale masei de aer spre România", se precizează în comunicatul citat.

Spaţiul aerian românesc, închis sâmbătă, de la ora 18.00, din cauza norului de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan din Islanda, a fost redeschis parţial luni dimineaţă, la ora 9.00, când aeroporturile din Timişoara şi Arad au redevenit operaţionale.

Comitetul guvernamental pentru situaţii de urgenţă a decis, luni, ca, la ora 15.00, să fie redeschise încă opt aeroporturi, respectiv cele din Otopeni, Băneasa, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare şi Baia Mare.

Aeroporturile din Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Suceava, Constanţa şi Tulcea rămân în continuare închise, dar există "o probabilitate destul de mare" să fie redeschise marţi dimineaţa, la ora 7.00, a arătat premierul Emil Boc.

Situaţia acestor aeroporturi va fi stabilită luni seară, la ora 21.00.

Premierul a mai arătat că, din datele disponibile, în următoarele două zile nu vor fi înregistrate maxime admise de poluanţi la sol şi nu se recomandă populaţiei măsuri speciale de protecţie.

Întrebat dacă există posibilitatea ca, în această săptămână sau cea viitoare, să mai apară asemenea probleme, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a arătat că dacă norul emite în continuare, o parte din emisie va traversa Europa.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda perturbă traficul aerian în Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state.

Aproape 100 de curse aeriene din şi spre România au fost anulate vineri, iar sâmbătă 270. Pentru duminică şi luni, două companii - Tarom şi Blue Air - au anulat 70, respectiv peste 30 de zboruri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norul de cenuşă vulcanică va elibera luni seară vestul ţării; la sol nu este pericol de poluare.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norul de cenuşă vulcanică va elibera luni seară vestul ţării; la sol nu este pericol de poluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei