Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 apr 2010 - Anul XV, nr. 89 (4380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Doliu naţional

Prezenţa lui Flutur la slujba în memoria elitei poloneze înhumate ieri, aplaudată de credincioşii catolici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de doliu naţional în memoria preşedintelui polonez Lech Kaczynski, a soţiei acestuia şi a celorlalte 94 de persoane care şi-au pierdut viaţa sâmbăta trecută, în catastrofa aeriană produsă la Smolensk, a fost marcată, ieri, la Catedrala Catolică din municipiul Suceava, printr-un Requiem, la finalul Liturghiei.

Alături de credincioşii catolici, la slujba religioasă oficiată de preoţii Isidor Mocanu şi Andrzej Staszkovian a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, împreună cu parlamentarii de Suceava Orest Onofrei şi Ioan Bălan şi primarul de Suceava, Ion Lungu. Prezenţa şefului administraţiei judeţene şi a celorlalţi oficiali a fost apreciată de preotul vicar, care le-a mulţumit pentru solidaritatea arătată poporului polonez, iar credincioşii catolici din biserică au marcat acest moment prin aplauze.

Înainte de a începe oficierea Liturghiei, preotul Isidor Mocanu a reamintit că în cumplitul accident aviatic de săptămâna trecută şi-au găsit sfârşitul preşedintele Poloniei şi soţia sa, „oameni politici, militari de seamă, episcopi şi preoţi”.

„Astăzi este zi de doliu naţional în România, suntem solidari şi la necaz şi la suferinţă cu poporul polonez. Astăzi, în toate bisericile din Bucovina se celebrează Sfânta Liturghie cu Requiem pentru cei căzuţi în această catastrofă care a zguduit lumea întreagă. Salutăm prezenţa în mijlocul nostru, la această Liturghie cu Requiem, a preşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Flutur, a domnului primar Ion Lungu şi a celorlalte autorităţi care au vrut să fie prezente în acest moment de doliu şi pentru România. Şi pentru a celebra cum se cuvine Sfânta Liturghie, ne rugăm cu toată fiinţa pentru mântuirea celor căzuţi, a celor plecaţi din mijlocul nostru”, a spus preotul Mocanu.

 

Flutur: „O bună parte din conducerea Poloniei a murit în acest tragic accident, provocându-ne şi nouă, ca vecini şi prieteni, o mare durere”

Predica preotului Mocanu a fost axată pe viaţa primilor creştini, a Sfintei Margareta şi pe Patimile, Moartea şi Învierea lui Iisus, cu referiri la discursuri ale Papei Paul al VI-lea, despre „pregătirea pentru momentul cel mare”, şi al Mariei Tereza din Calcutta, despre iertare, ajutor şi slujire.

După Requiem-ul pentru odihna celor 96 de victime din Polonia, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a fost invitat de preotul Andrzej Staszkovian să-şi prezinte mesajul de condoleanţe pentru poporul polonez.

„Am venit să le transmitem prietenilor noştri că suntem alături de ei. Am venit să ne alăturăm durerii poporului polonez şi a celor care au venit să-i pomenească pe cei căzuţi, am venit pentru că este o zi de doliu naţional şi la noi, la români, popor prieten cu Polonia. O bună parte din conducerea Poloniei a murit în acest tragic accident provocându-ne şi nouă, ca vecini şi prieteni, o mare durere”, a spus Flutur.

Elita poloneză care a murit în accidentul aviatic de la Smolensk a fost înmormântată ieri.

În memoria victimelor, în România, ziua de 18 aprilie a fost decretată zi de doliu naţional. Drapelul naţional a fost coborât în bernă începând de la ora 0.00 în instituţiile administraţiei centrale şi locale şi la sediile partidelor, instituţiilor de învăţământ şi misiunilor diplomatice ale României. În biserici, la finalul Liturghiei, preoţii au ţinut slujbe în memoria victimelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezenţa lui Flutur la slujba în memoria elitei poloneze înhumate ieri, aplaudată de credincioşii catolici.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 13 voturi
Prezenţa lui Flutur la slujba în memoria elitei poloneze înhumate ieri, aplaudată de credincioşii catolici3.6513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 apr 2010, 11:24:45
Am citit articolul (ba chiar l'am recitit) //e libidinos din cale-afara //asta'i pentru prost (sa fie prostit) //ohooo ! si se'nt�mla a c�ta oara ?! // ce's cu stirile astea (parca) ,,comandate'' // e initiativa voastra sau e ,,cu bani''//ne insultati inteligenta,frate //si nu'i prima data,o faceti de ani si ani
1.1  RE: * trimis de
(19 apr 2010, 12:13:48
Amin!happy
2.   ???? trimis de
(19 apr 2010, 13:06:50
Inteligenta ta vad ca este insultata grav,Ovidiu ai mari probleme de sanatate dece nu cauti un specialist psihiatru caci cam jignesti pe toata lumea cu panfletele tale.
2.1  RE: ???? trimis de
(19 apr 2010, 22:35:46
Pe mine nu ma jigneste. Il gasesc chiar amuzantbig grin
3.   In G! trimis de
(19 apr 2010, 13:23:26
"Prezenta lui Flutur la slujba ... aplaudata de credinciosii catolici" Cam asta a retinut Dana Humereanu din tot ceea ce s-a intamplat Duminica in Polonia, Europa si in Suceava! Bravos, Dana! In G!
4.   Mai draga... trimis de
(19 apr 2010, 14:51:49
deci ...mai draga dana g.....iti recomand cu caldura sa o intrebi pe colega ta daniela micutariu ce inseamna aplauzele in bisericile catolice din bucovina la slujbe de inmormantare sau de comemorarelaughing Daca esti prea cunoscatoare si nu o vei intreba am sa te ajut eu: aplauzele la astfel de evenimente inseamna respect si pretuire. Asa ca data viitoare ia si te documenteaza mai bine inainte de a scrie neadevarurihappy
5.   Il doare trimis de
(19 apr 2010, 14:56:23
Ii doare in c.u.r. pe toti de elita poloneza... S-au dus pentru ceva puncte electorale. Lungu a ajuns cumva catolic?
6.   Cam cat costa un astfel de articol? trimis de
(19 apr 2010, 15:48:49
cati bani din bugetul consiliului (ca doar nu din buzunarul stimabilului Fluturas) sau irosit pe un astfel de articol de toata jena?
7.   Blabla trimis de
(19 apr 2010, 17:56:59
Voi astia de la Monitorul pupati c*r ca nimeni altii. Bravo!
8.   Niste ... corupti trimis de
(20 apr 2010, 09:58:08
Niste corupti ca Flutur, Lungu, Oligofrenul de Onofrei, Balan au ajuns sa spurce acest lacas de cult neatins inca de coruptia omniprezenta in Romania. Rusine ca.c.aciosilor pentru gestul vostru de a mai smulge niste voturi folosindu-va de asa zisa compasiune fata de poporul polon. Sunteti niste lichele si nu meritati nici macar sa fiti citati intr-un ziar care de asemeni va puna-n fund ca de nu, moare de lipsa fondurilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei